Performanțe Nerdvana la olimpiada de informatică

Rezultatele obținute de studenții
Nerdvana în anul școlar 2021 - 2022.Disponibile pe categorii de vârstă, cuprinse între 8 – 18 ani.

Cercuri de performanță IQ Academy pentru olimpiada de informatică.


Cercurile de performanță IQ Academy pentru pregătirea olimpiadei de informatică este o inițiativă Nerdvana, susținută de Fundația Frâncu pentru Progres și Educație cu scopul de a educa tinerii în știința calculatoarelor.

Ele se desfășoară în cadrul sediului Nerdvana. Sunt prevăzute cu un sistem hibrid de teleconferințe care filmează sala și ecranul profesorului și prin care pot adresa întrebări instructorului în timp real. Astfel, elevii care nu pot veni fizic (din motive medicale sau că nu sunt în București) pot participa și interacționa în cadrul cercului.

Lecțiile acestui curs acoperă programa de olimpiadă la informatică, dar nu se opresc aici, scopul final fiind de a forma minți algoritmice și a crea informaticieni cu cunoștințe de bază complete. În acest sens evităm “dopajul” (predarea în avans a unor cunoștințe, fără a preda prerechizitele necesare, în scopul obținerii unor rezultate mai bune la olimpiadă).

Lecțiile sunt împărțite astfel încât să acopere anul școlar în ritmul de o lecție pe săptămână, circa 40-44 de lecții. Fiecare lecție durează două ore. Unele lecții sunt concursuri cu participare de acasă, ele dublând lecția din acea săptămână.

Modul de predare este full feedback: la fiecare lecție predată, elevii primesc și rezolvă teme, iar instructorii corectează și oferă feedback individual și personalizat astfel încât fiecare student să își înțeleagă erorile și să corecteze propriul cod. 

Întrucât ne dorim să ajungem la cât mai mulți copii, fără să punem în dificultate financiară pe părinți, împreună cu Fundația Frâncu pentru Progres și Educație, aplicăm un sistem de bursă parțială pentru copiii admiși la cercurile de perfromanță IQ Academy, adresate clasei a șasea.

Astfel, costul este de 60 lei / ședință pentru cercul destinat clasei a șasea (6) și 120 lei / ședință pentru toate celelalte cercuri de performanță.

Clasa a șasea (6)

Adresat elevilor ce termină clasa a cincea sau clasa a patra (la final de an 2021-2022).

Grupe în derulare. Sunt necesare cunoștințe de programare în limbajul C.

Profesori: Cristian Frâncu și Mihai Tuțu.


Clasa a șaptea (7) - online

Adresat elevilor ce termină clasa a șasea sau clasa a cincea (la final de an 2021-2022).

Grupă în derulare. Sunt necesare cunoștințe de programare în limbajul C.

Profesori: Bogdan Priboi, David Demetriad și Mihai Tuțu.Clasa a noua (9)

Adresat elevilor ce termină clasa a opta la final de an 2021-2022.

Grupă nouă. Sunt necesare cunoștințe de programare în limbajul C și C++.

Profesori: Teodor Plop.


Clasa a unsprezecea (11)

Adresat elevilor ce termină clasa a zecea sau clasa a noua (la final de an 2021-2022).

Grupă în derulare. Sunt necesare cunoștințe de programare în limbajul C și C++.

Profesori: Teodor Plop.