Cercuri de performanță (IQ Academy)

Pregătire pentru olimpiada de informatică la clasa a noua


Pentru anul școlar 2024 - 2025 oferim "Cursul de algoritmi și programare", adresat elevilor de clasa a noua care doresc să se pregătească pentru olimpiada de informatică. Se pot înscrie doar elevii care au terminat clasa opta (la final de an școlar 2023-2024).

Cursul se va ține onsite (adică cu participare fizică), în cadrul sediului Nerdvana (adresa exactă o regăsiți aici). Pentru elevii care nu pot participa fizic întrucât nu sunt din București, cursurile sunt transmise prin sistem live de teleconferință. Astfel, asigurăm interacțiunea cu aceia care vor învăța la distanță.

Instructorul cursului va fi Paul Enache.

Cercul este o continuare a cursurilor de anii școlari trecuți. Așadar, nu vom avea o perioadă de pre-curs, însă vom da un test de admitere, din materia deja parcursă de-a lungul gimnaziului.. Această materie se regăsește în programa olimpiadei de informatică, gimnaziu. Problemele propuse la testare pot fi rezolvate în limbajele C sau C++.

Testul se va susține duminică, pe 8 septembrie 2024. Ora va fi anunțată mai aproape de ziua testării. Admiterea la cerc se va face în baza mai multor criterii, rezultatul testului de admitere fiind doar unul dintre acestea. Vor cântări și următoarele: modul în care a fost scris codul în cadrul testului, aplicația de înscriere, performanțele la concursurile naționale și internaționale și colaborarea anterioară cu profesorii de la Nerdvana.

Cursul efectiv va începe pe 11 septembrie 2024 și se va desfășura în ziua de miercuri a fiecărei săptămâni, într-o două grupe, una dimineața în intervalul 09:00 – 11:00 și una după amiază în intervalul 15:00 - 17:00. În funcție de evoluția situației curente, programul poate suferi modificări. Fiecare grupă va avea maxim 20 de elevi, în total 40 de elevi.

Costul este de 160 lei / ședință. Cu toate acestea, anul acesta efortului nostru s-au alăturat partenerii noștri Globant și Pentalog. Aceștia vor oferi până la 5 burse parțiale pe tot parcursul cercului (50% din costul unei ședințe, adică un cost final de 80 lei / ședință) acelor elevi care îndeplinesc criteriile stabilite. Mai multe despre cum puteți obține bursa de studiu în secțiunea de mai jos (acordarea bursei de studiu).

Înscrie-te acum! Termenul limită pentru înscriere este 31 august 2024!

Modul de desfășurare al cursurilor
pe durata anului școlar 2024 - 2025

icon-matematica3-75×75
1

Perioada de înscriere

Doritorii completează formularul de înscriere. Aceștia vor fi contactați la finalul perioadei, cu instrucțiuni. Termenul limită este 31 august 2024.
IQ Academy, pregătire de olimpiadă de informatică, test admitere
2

Test de admitere

Testul de admitere va admite soluții în limbajele C și C++ și va cuprinde materia din programa olimpiadei la informatică de gimnaziu. Testul se va susține pe 8 septembrie 2024.
IQ Academy, pregătire de olimpiadă de informatică, curs
3

Cercul pe durata anului școlar

Se va desfășura în ziua de miercuri a fiecărei săptămâni, în două grupe, în intervalul 09:00 - 11:00, respectiv în intervalul 15:00 - 17:00. Cursul va începe pe 11 septembrie 2024.
IQ Academy, pregătire de olimpiadă de informatică, proiect final
4

Proiect final

Cursul de programare și algoritmi se va incheia cu un proiect final, în care elevii vor scrie un program complex pe parcursul a câteva săptamâni.

Alte informații legate de desfășurarea cursurilor

Acordarea bursei de studiu a
partenerilor Globant și Pentalog

Anul acesta, partenerii noștri Globant și Pentalog vor oferi 5 burse parțiale de studiu (50% din costul unei ședințe) unora dintre elevi, pe bază de cerere. Bursele vor fi acordate în urma analizei individuale a fiecărei cereri. Vom ține cont de următoarele:

 • participarea activă la cursuri Nerdvana;
 • rezultatul obținut în cadrul testului de admitere;
 • situația materială a familiei elevului ce aplică;
 • apartenența la o școală privată sau de stat;
 • rezultatele elevului la alte concursuri sau activități extrașcolare;

După testul de admitere la cerc (8 septembrie 2024), se vor analiza toate cererile și se vor stabili elevii care vor primi bursele parțiale de studiu.

Vom comunica decizia de acordare a burselor individual, fiecărui elev, o dată cu decizia de admitere la cerc. Ulterior primirii acestor informații, fiecare elev va trebui să confirme participarea la cercul de performanță.

Bursa va fi acordată pe întreaga durată a cercului de performanță, dar ea poate fi retrasă înainte de finalizarea cercului în următoarele condiții:

 • beneficiarul renunță prematur la cursurile pentru care este acordată bursa de studiu;
 • beneficiarul nu mai dorește să primească bursa de studiu;
 • beneficiarul nu mai îndeplinește unul sau mai multe din criteriile pe baza cărora i-a fost acordată bursa;
 • beneficiarul nu menține un nivel ridicat (nu se prezintă la cursuri, nu este activ la cursuri, nu rezolvă temele sau nu participă la testele anunțate);
 • cercul de performanță se încheie brusc, în urma unor evenimente neprevăzute. Toți beneficiarii vor fi înștiințați de acest lucru prin
  email.

Instructorul cercului IQ Academy
la clasa a noua, anul școlar 2024 - 2025

Paul Enache

Cu o experiență de peste două decenii în învățământ și în industria software, Paul Enache a înțeles că educația este un proces care nu se finalizează niciodată. De aceea, își dorește să împartă din cunoștințele sale tuturor tinerilor cu care interacționează, încercând să le insufle pe cât posibil această filosofie de viață.

Citiți mai multe despre Paul Enache.


Perioada de înscriere
este în desfășurare!

Termenul limită este 31 august 2024.