Performanțe Nerdvana la robotică

Rezultatele obținute de studenții Nerdvana.


Cursuri robotică pentru copii

Disponibile pe categorii de vârstă, cuprinse între 7 – 18 ani.


Într-o perioadă de maximă efervescență în domeniul tehnologiei, robotica devine din ce în ce mai populară în rândul copiiilor. Plecând de la principii simple de construcție până la programe complexe, subiectul poate fi ușor abordat de oricine înțelege matematica la nivel elementar.

Oferim cursuri de robotică pentru copii, prin grupe cu predare în modul „tutoring”, grupe de maxim 8 persoane, care vor lucra la propriul mecanism sau robot și care avansează individual în ritmul său de înțelegere. Fiecare lecție are un obiectiv de studiu bine stabilit și se pune accent pe deprinderea de cunoștințe individuale.

Când studentul atinge un anumit nivel, dacă dorește șă facă pasul către performanță, lansăm invitația de a se alătura lotului de robotică Nerdvana. Pregătim echipe care să participe la competiții de robotică cu Lego, atât la nivel național cât și la nivel internațional.

Echipele Nerdvana au avut un succes notabil, participând la competiții internaționale în China, Danemarca și Filipine! Mai multe informații despre performanțele lotului de robotică Nerdvana regăsiți aici.

Modul de lucru

Evaluăm, recomandăm și
lucrăm în ritmul copilului.


icon-robotica1

Pentru cei mici, WeDo!

Cei mai mici de clasa a cincea învață mecanisme și algoritmi simpli folosind kitul Lego WeDo.
icon-robotica2

Roboți autonomi cu EV3 sau Spike

Cei care stăpânesc matematica la un nivel decent vor învăța să connstruiască roboți autonomi cu kiturile Lego EV3 sau Lego Spike.
icon-info3

Construim minți algoritmice

Învățăm să programăm cum să urmărim o linie (line follower) sau cum să manipulăm obiecte folosind algoritmi din ce în ce mai avansați în limbajele Mindstorms, EV3Basic sau Python.
icon-info4

Participăm la competiții

Cei mai buni studenți sunt invitați să se alăture lotului de robotică cu care performăm la competiții naționale și internaționale World Robot Olympiad.

Orele de robotică nu sunt tratate superficial. Studenții își crează un cont pe platforma educațională Nerdvana, unde primesc acces la o serie de cursuri de robotică. Astfel, fiecare poate aprofunda în ritmul său aspectele teoretice acasă, împreuna cu prietenii sau familia. Aceste cursuri sunt disponibile oricui, dar aspectul practic necesită unul dintre kiturile Lego.

Pentru cei mai avansați, punem la dispoziție o serie de cursuri, disponibilă doar cursanților Nerdvana. Aici, ei capătă informații despre algoritmii performanți care duc spre succes în competiții.


Diferențe între kitul WeDo și EV3 / Spike

Cum aleg cursul pentru copilul meu?


Cursurile de robotică pentru copii pe care le oferim dispun de două tipuri de kituri de roboți, din gama LEGO. Acestea sunt destinate unor categorii diferite de vârstă, cu obiective de învățare adaptate la fiecare dintre acestea. Motivul alegerii acestora a fost pentru a simplifica procesul de construcție și a grăbi procesul de învățare pentru zona de programare și algoritmică.

Este o împărțire naturală, însă cum știe un părinte să aleagă dintre cele două? Mai jos regăsiți câteva criterii de utilizare ale kiturilor și sugestiile noastre.

Kitul WeDo (începători)

 • Indicat copiiilor cu vârste cuprinse între 6 - 11 ani.
 • Necesită cunoștințe elementare de matematică (adunare și scădere) și de lucru pe un dispozitiv de genul tabletă. În cazul în care nu știe, nici o problemă, pentru asta urmează aceste cursuri.
 • Construcții simple, cu ajutorul cărora se învață concepte de bază ale fizicii.
 • Kitul cuprinde motoare și senzori, pe care copilul va învăța să le folosească pentru a face un robot.
 • Roboții creați sunt telecomandați cu ajutorul aplicației de pe tabletă.
 • Până în 2020 au existat anumite competiții naționale (WRO).

Kitul EV3 / Spike (începători, intermardiari și avansați)

 • Indicat copiiilor cu vârste cuprinse între 11 - 20 ani.
 • Necesită cunoștințe medii de matematică, cunoștințe elementare de fizică și cunoștințe de bază de operare pe calculator.
 • Construcții de complexitate variată, de la cele mai simple la cele mai complicate.
 • Kitul cuprinde motoare și senzori, pe care copilul va învăța să le folosească pentru a face un robot autonom.
 • Roboții creați sunt programați să fie autonomi și să realizeze singuri sarcini, fără intervenție umană.
 • Algoritmii învățați se pot aplica pe orice alt kit de robotică sau în mai multe domenii industriale.
 • Există mai multe competiții naționale și internaționale (WRO, FLL, IRC, etc.).
 • Există simulatoare virtuale, pe calculator (Virtual Robotics Toolkit), ce permite construcția și programarea virtuală a unui robot.

Cursuri cu prezență fizică

Ne adresăm tuturor
nivelurilor de înțelegere.


Lotul de robotică Nerdvana

Cei mai buni studenți sunt pregătiți
pentru competiții naționale și internaționale.


Acei studenți care dovedesc la cursuri că au o evoluție bună și care își exprimă dorința de a participa la competiții de robotică sunt invitați de către instructorii Nerdvana să facă pasul la lotul de robotică. A face parte din acest lot presupune foarte multă muncă, rigoare asupra modului în care studentul înnvață mai departe și timp dedicat exclusiv pentru pregătire. 

În cadrul lotului de robotică, studenții sunt ghidați de către instructori și cade în sarcina lor exclusivă să îndeplinească ceea ce se cere de la ei. Vor fi simulări de concurs, vor face schițe ale roboților în simulatoare virtuale și vor învăța să lucreze în echipe. Membrii lotului primesc GRATUIT echipamentul Nerdvana cu care se vor afișa la competiții.

Pentru a putea fi competitivi și a avea succes la concursuri, fiecare student al nostru are următoarele obligații:

 • să lucreze în echipele desemnate de către instructorii Nerdvana;
 • să se întâlnească la același curs, în același interval orar cu toți ceilalți membrii ai echipei, astfel încât să poate progresa eficient spre obiectivele propuse;
 • să aloce un număr de ore constant lotului de robotică, în fiecare săptămână;
 • să fie serios pe toată durata pregătirii;
 • să studieze individual tot ceea ce i se cere de către instructorii Nerdvana.

Calendarul săptămânal al cursurilor de robotică

Dacă ai nelămuriri legate de procesul de cumpărare, citește ghidul de cumpărare al cursurilor Nerdvana.

În cazul în care nu găsiți un interval favorabil, contactați-ne.
Vom încerca să găsim o soluție astfel încât copilul să poată ajunge la noi.