Cercuri de performanță (IQ Academy)

Pregătire pentru olimpiada de informatică la clasa a șasea


Pentru anul școlar 2023 - 2024 oferim "Cursul de algoritmi și programare", adresat elevilor de clasa a șasea care doresc să se pregătească pentru olimpiada de informatică. Se pot înscrie doar elevii care au terminat clasa cincea (la final de an școlar 2022-2023).

Cursul se va ține onsite (adică cu participare fizică), în cadrul sediului Nerdvana (adresa exactă o regăsiți aici). Pentru elevii care nu pot participa fizic întrucât nu sunt din București, cursurile sunt transmise prin sistem live de teleconferință. Astfel, asigurăm interacțiunea cu aceia care vor învăța la distanță.

Instructorul cursului va fi Paul Enache.

Cercul formează grupe noi. Va exista un test de admitere, din materia care se presupune că a fost deja parcursă de-a lungul clasei a cincea. Această materie se regăsește în programa olimpiadei de informatică, clasa a cincea. Problemele propuse la testare pot fi rezolvate în limbajele C sau C++, însă toate lecțiile din cadrul cercului vor presupune cunoașterea și utilizarea exclusivă a limbajului C.

Testul se va susține sâmbătă, pe 9 septembrie 2023. Ora va fi anunțată mai aproape de ziua testării. Admiterea la cerc se va face în baza mai multor criterii, rezultatul testului de admitere fiind doar unul dintre acestea. Vor cântări și următoarele: modul în care a fost scris codul în cadrul testului, aplicația de înscriere, performanțele la concursurile naționale și internaționale și colaborarea anterioară cu profesorii de la Nerdvana.

Cursul efectiv va începe pe 12 septembrie 2023 și se va desfășura în ziua de marți a fiecărei săptămâni, în două grupe, în intervalul 09:00 - 11:00, respectiv în intervalul 17:30 – 19:30. În funcție de evoluția situației curente, programul poate suferi modificări. Fiecare grupă va avea maxim 15 de elevi (în total, cercul având 30 de elevi).

Costul este de 150 lei / ședință

Înscrie-te acum! Termenul limită pentru înscriere este 1 septembrie 2023!

Modul de desfășurare al cursurilor
pe durata anului școlar 2023 - 2024

icon-matematica3-75×75
1

Perioada de înscriere

Doritorii completează formularul de înscriere. Aceștia vor fi contactați la finalul perioadei, cu instrucțiuni. Termenul limită este 1 septembrie 2023.
IQ Academy, pregătire de olimpiadă de informatică, test admitere
2

Test de admitere

Testul de admitere va admite soluții în limbajele C și C++ și va cuprinde materia din programa olimpiadei la informatică de clasa a cincea. Testul se va susține pe 9 septembrie 2023.
IQ Academy, pregătire de olimpiadă de informatică, curs
3

Cercul pe durata anului școlar

Se va desfășura în ziua de marți a fiecărei săptămâni, în două grupe,în intervalul 09:00 - 11:00, respectiv în intervalul 17:30 - 19:30. Cercul va începe pe 12 septembrie 2023.
IQ Academy, pregătire de olimpiadă de informatică, proiect final
4

Proiect final

Cursul de programare și algoritmi se va incheia cu un proiect final, în care elevii vor scrie un program complex pe parcursul a câteva săptamâni.

Alte informații legate de desfășurarea cursurilor

Instructorul cercului IQ Academy
la clasa a șasea, anul școlar 2023 - 2024

Paul Enache

Cu o experiență de peste două decenii în învățământ și în industria software, Paul Enache a înțeles că educația este un proces care nu se finalizează niciodată. De aceea, își dorește să împartă din cunoștințele sale tuturor tinerilor cu care interacționează, încercând să le insufle pe cât posibil această filosofie de viață.

Citiți mai multe despre Paul Enache.


Perioada de înscriere
este în desfășurare!

Termenul limită este 1 septembrie 2023.