Cursuri de perfomanță (IQ Academy)

Pregătire pentru olimpiada de informatică la clasa a șasea


Pentru anul școlar 2022 - 2023 oferim "Cursul de algoritmi și programare", adresat elevilor de clasa a șasea ce doresc să se pregătească pentru olimpiada de informatică. Se pot înscrie elevi ce termină clasa a cincea sau clasa a patra (la final de an 2021-2022).

Cursul se va ține onsite (adică cu participare fizică), în cadrul sediului Nerdvana (adresa exactă o regăsiți aici). Pentru doritorii care nu pot participa fizic, cursurile sunt transmise prin sistem live de teleconferință. Astfel, asigurăm interacțiunea cu aceia care vor învăța la distanță.

Instructorii cursului vor fi Cristian Frâncu și Mihai Tuțu.

Cercul este o continuare a cursurilor de anul școlar trecut. Așadar, nu va exista o perioadă de pre-curs, însă va exista un test de admitere, din materia deja parcursă. Această materie se regăsește în programa olimpiadei de informatică, clasa a cincea. Întrucât cursurile aboredează doar limbajul C (și nu C++), testul admite doar soluții în C. În urma testului, maxim 30 elevi vor fi admiși.

Testul se va susține sâmbătă, pe 10 septembrie 2022. Ora va fi anunțată mai aproape de ziua testării.

Cursul efectiv va începe pe 14 septembrie 2022 și se va desfășura în ziua de miercuri a fiecărei săptămâni, în două grupe. Prima grupă se va desfășura în intervalul 09:00 – 11:30, iar a doua grupă se va desfășura în intervalul 17:30 – 20:00. În funcție de evoluția situației curente, programul poate suferi modificări.

Întrucât cursul este susținut de Fundația Frâncu pentru Progres și Educație, elevii admiși la acesta vor benefica de bursă parțială. Astfel, costul fiecărei ședințe este de 60 de lei.

Modul de defășurare al cursurilor
pe durata anului școlar 2022 - 2023

icon-matematica3-75×75
1

Perioada de înscriere

Doritorii completează formularul de înscriere. Aceștia vor fi contactați la finalul perioadei, cu instrucțiuni referitoare la test. Termenul limită este 31 august 2022.
IQ Academy, pregătire de olimpiadă de informatică, test admitere
2

Test de admitere

Testul de admitere va admite soluții doar în C și va cuprinde materia din programa olimpiadei la informatică de clasa a șasea. Testul se va susține pe 10 septembrie 2022.
IQ Academy, pregătire de olimpiadă de informatică, curs
3

Curs pe durata anului școlar

Se va desfășura în ziua de miercuri a fiecărei săptămâni, în două grupe (una dimineața și una seara). Cursul va începe pe 14 septembrie 2022.
IQ Academy, pregătire de olimpiadă de informatică, proiect final
4

Proiect final

Cursul de programare și algoritmi se va incheia cu un proiect final, în care elevii vor scrie un program complex pe parcursul a câteva săptamâni.

Alte informații legate de cursuri

Instructorii cercului IQ Academy
la clasa a șasea, anul școlar 2022 - 2023

Cristian Frâncu

Cristian Frâncu este unul dintre primii angajați de la Google și pregătește loturi de copii la informatică din 2012 până în prezent. De asemenea, este propunător de probleme la diverse concursuri de anvergură națională și internațională.

Citiți mai multe despre Cristian Frâncu.

Mihai Tuțu

Mihai Tuțu este profesor de informatică în cadrul Nerdvana, întorcându-se în sectorul educațional după ce a petrecut mai mulți ani în industrie ca programator. Din 2018 pregătește copii pentru olimpiada de informatică, având rezultate notabile anual.

Citiți mai multe despre Mihai Tuțu.


Perioada de înscriere
s-a finalizat!!

Termenul limită a fost 31 august 2022.