Cercuri de performanță (IQ Academy)

Pregătire pentru olimpiada de informatică la clasa a opta


Pentru anul școlar 2023 - 2024 oferim "Cursul de algoritmi și programare", adresat elevilor de clasa a opta care doresc să se pregătească pentru olimpiada de informatică. Se pot înscrie doar elevii care au terminat clasa șaptea (la final de an școlar 2022-2023).

Cursul se va ține online prin intermediul platformei Nerdvana. Astfel, cursurile sunt transmise prin sistem live de teleconferință, iar interacțiunea cu instructorul se poate face de la distanță. Găsiți aici ghidul de participare la cursurile asistate online.

Instructorii cursului vor fi Bogdan Priboi și David Demetriad.

Cercul este o continuare a cursurilor de anul școlar trecut. Așadar, nu va exista o perioadă de pre-curs, însă va exista un test de admitere, din materia deja parcursă. Această materie se regăsește în programa olimpiadei de informatică, clasa a șasea. Problemele propuse la testare pot fi rezolvate în limbajele C sau C++, însă toate lecțiile din cadrul cercului vor presupune cunoașterea și utilizarea exclusivă a limbajului C.

Testul se va susține sâmbătă, pe 9 septembrie 2023, în format online. Ora va fi anunțată mai aproape de ziua testării. Admiterea la cerc se va face în baza mai multor criterii, rezultatul testului de admitere fiind doar unul dintre acestea. Vor cântări și următoarele: modul în care a fost scris codul în cadrul testului, aplicația de înscriere, performanțele la concursurile naționale și internaționale și colaborarea anterioară cu profesorii de la Nerdvana.

Cursul efectiv va începe pe 17 septembrie 2023 și se va desfășura în ziua de duminică a fiecărei săptămâni, într-o singură grupă, în intervalul 12:00 – 14:00.

Costul fiecărei ședințe este de 150 de lei.

Înscrie-te acum! Termenul limită pentru înscriere este 1 septembrie 2023!

Modul de desfășurare al cursurilor
pe durata anului școlar 2023 - 2024

icon-matematica3-75×75
1

Perioada de înscriere

Doritorii completează formularul de înscriere. Aceștia vor fi contactați la finalul perioadei, cu instrucțiuni referitoare la test. Termenul limită este 1 septembrie 2022.
IQ Academy, pregătire de olimpiadă de informatică, test admitere
2

Test de admitere

Testul de admitere se va susține exclusiv online și va admite soluții în limbajele C și C++. Acesta va cuprinde materia din programa olimpiadei la informatică de clasa a șaptea. Testul se va susține sâmbătă, pe 9 septembrie 2023.
IQ Academy, pregătire de olimpiadă de informatică, curs
3

Curs pe durata anului școlar

Se va desfășura în ziua de duminică a fiecărei săptămâni, într-o singură grupă, în intervalul 12:00 - 14:00. Cursul va începe pe 17 septembrie 2023.
IQ Academy, pregătire de olimpiadă de informatică, proiect final
4

Proiect final

Cursul de programare și algoritmi se va incheia cu un proiect final, în care elevii vor scrie un program complex pe parcursul a câteva săptamâni.

Alte informații legate de cursuri

Instructorii cercului IQ Academy
la clasa a opta, anul școlar 2023 - 2024

Bogdan Priboi

Bogdan Priboi este olimpic național și internațional la informatică și petrece o bună parte din timpul său să ajute tineri aspiranți, ce vor să învețe programare. Student în cadrul Universității din Londra la facultatea de computer science, vrea să ofere studenților săi ocazia să ajungă la rândul lor să studieze în cadrul celor mai bune facultăți din Europa.

Citiți mai multe despre Bogdan Priboi.

David Demetriad

Gigant la propriu, cu inima la fel de mare, David Demetriad vrea să ghidezele mințile tinerilor spre performanță. Olimpic internațional la informatică, s-a alăturat echipei Nerdvana în 2021 și s-a perfecționat în a preda online.

Citiți mai multe despre David Demetriad.


Perioada de înscriere este în desfășurare!

Termenul limită este 1 septembrie 2023.