Cercuri de performanță (IQ Academy)

Pregătire pentru olimpiada de informatică la clasa a zecea


Pentru anul școlar 2023 - 2024 oferim "Cursul de algoritmi și programare", adresat elevilor de clasa a zecea care doresc să se pregătească pentru olimpiada de informatică. Se pot înscrie doar elevii care au terminat clasa noua (la final de an școlar 2022-2023).

Cursul se va ține onsite (adică cu participare fizică), în cadrul sediului Nerdvana (adresa exactă o regăsiți aici). Pentru elevii care nu pot participa fizic întrucât nu sunt din București, cursurile sunt transmise prin sistem live de teleconferință. Astfel, asigurăm interacțiunea cu aceia care vor învăța la distanță.

Instructorul cursului va fi Teodor Plop.

Cercul formează o grupă nouă. Va exista un test de admitere, din materia care se presupune că a fost deja parcursă de-a lungul gimnaziului și în clasa a noua. Această materie se regăsește în programa olimpiadei de informatică. Problemele propuse la testare pot fi rezolvate în limbajele C sau C++.

Testul se va susține miercuri, pe 13 septembrie 2023. Ora va fi anunțată mai aproape de ziua testării, dar vor fi două intervale: unul dimineața și unul după amiaza. Admiterea la cerc se va face în baza mai multor criterii, rezultatul testului de admitere fiind doar unul dintre acestea. Vor cântări și următoarele: modul în care a fost scris codul în cadrul testului, aplicația de înscriere, performanțele la concursurile naționale și internaționale și colaborarea anterioară cu profesorii de la Nerdvana.

Cursul efectiv va începe pe 24 septembrie 2023 și se va desfășura în ziua de duminică a fiecărei săptămâni, într-o singură grupă, în intervalul 14:30 – 16:30. În funcție de evoluția situației curente, programul poate suferi modificări. Grupa va avea maxim 15 de elevi.

Costul este de 150 lei / ședință

Înscrie-te acum! Termenul limită pentru înscriere este 8 septembrie 2023!

Modul de desfășurare al cursurilor
pe durata anului școlar 2023 - 2024

icon-matematica3-75×75
1

Perioada de înscriere

Doritorii completează formularul de înscriere. Aceștia vor fi contactați la finalul perioadei, cu instrucțiuni. Termenul limită este 8 septembrie 2023.
IQ Academy, pregătire de olimpiadă de informatică, test admitere
2

Test de admitere

Testul de admitere va admite soluții în limbajele C și C++ și va cuprinde materia din programa olimpiadei la informatică de gimnaziu și clasa a noua. Testul se va susține pe 13 septembrie 2023.
IQ Academy, pregătire de olimpiadă de informatică, curs
3

Cercul pe durata anului școlar

Se va desfășura în ziua de duminică a fiecărei săptămâni, într-o singură grupă, în intervalul 14:30 - 16:30. Cercul va începe pe 17 septembrie 2023.
IQ Academy, pregătire de olimpiadă de informatică, proiect final
4

Proiect final

Cursul de programare și algoritmi se va incheia cu un proiect final, în care elevii vor scrie un program complex pe parcursul a câteva săptamâni.

Alte informații legate de desfășurarea cursurilor

Instructorul cercului IQ Academy
la clasa a zecea, anul școlar 2023 - 2024

Teodor Plop

Teodor Plop este profesor de informatică în cadrul Nerdvana, dar cu o vastă experiență de concurs. Fost olimpic național și internațional, Teo s-a îndreptat în industria software către programarea jocurilor și lucrează în domeniu de mai bine de 3 ani.

Citiți mai multe despre Teodor Plop.


Perioada de înscriere
este în desfășurare!

Termenul limită este 8 septembrie 2023.