Istoric performanțe

Ne mândrim de copiii noștri și de performanțele obținute, împreună cu profesorii lor.


Revenirea treptată la normalitate

2021


Clubul de robotică

 1. Participarea la International Robotics Championship (Online Edition), cu 14 participanți din lotul Nerdvana. Cea mai bună clasare a fost a elevului Mihai Priboi, locul 2 / 35. În finală au ajuns 7 elevi ai lotului de robotică Nerdvana.

Un început în forță, într-un an de izolare

2020


A fost un an plin de provocări pe fondul pandemiei care a pus stăpânire pe întreaga lume. Segmentul educațional a fost puternic impactat de restricțiile impuse la nivel național. Însă, acolo unde există o criză, există și o oportunitate. Nerdvana s-a reinventat prin sisteme noi, de predare online și de organizare a activităților prin sistemul centralizat online de plată. Pe scurt, pe lângă performanțele acestui an, am realizat platforma Nerdvana Education.

Totodată, am fost realizatorii mai multor competiții online, care au avut chiar și participare internațională.


Nerdvana Online Challenges

În plină pandemie, activitățile au fost întrerupte. Pentru a oferi continuitate participanților noștri, am lansat o serie de provocări săptămânale pentru toți cei care au dorit să lucreze probleme de programare în C și C++. La sfârșitul celor 9 săptămâni, peste 2500 surse au fost trimise de către 31 de participanți.

Mai multe informații despre acest concurs regăsiți aici: Nerdvana Online Challenges.


Nerdvana Robotics Bootcamp (Online Edition)

Tot în perioada pandemiei, ne-am concentrat să luăm o grupă de elevi și să îi învățăm bazele roboticii de competiție folosind kitul Lego Mindstorms EV3 și simulatorul Virtual Robotics Toolkit. La sfârșitul celor 2 săptămâni intensive, 19 de elevi au au făcut primii pași sau au aprofundat noțiuni de robotică.

Mai multe informații despre acest concurs regăsiți aici: Nerdvana Robotics Bootcamp (Online Edition).


Nerdvana Summer Challenges (Online Edition)

Într-un moment de absență al concursurilor fizice de robotică, ne-am gândit să facem un concurs virtual, folosind Virtual Robotics Toolkit. Astfel, timp de 5 zile, peste 70 de concurenți din toată lumea au încercat să rezolve probele teoretice și practice propuse de noi.

Mai multe informații despre acest concurs regăsiți aici: Nerdvana Summer Challenges (Online Edition).


International Robotics Championship (Online Edition)

Datorită succesului pe care competiția anterioare l-a avut, Nerdvana s-a aliat cu școli de robotică din Bahrain, Filipine și Rusia pentru a organiza primul campionat de robotică online, cu participare gratuită. La acesta au participat peste 300 de tineri din toată lumea, concurând în 4 etape intermediare și adunând puncte, în perioada septembrie 2020 - ianuarie 2021. Cei mai buni dintre ei au fost invitați să se lupte în finală pentru titlul de "Champion of Robotics".

Mai multe informații despre acest concurs regăsiți aici: International Robotics Championship (Online Edition).


Clubul de robotică

 1. Participarea la Olongapo City Robotics Cup,Olongapo City, Filipine cu 4 echipe (fotografii eveniment - Facebook). Rezultatele obținute au fost:
  • Categoria Elementary: Locurile 1 și 18;
  • Categoria Junior High: Locurile 1 și 5.
 2. Participarea la Nerdvana Summer Challenges (Online Edition), cu 19 participanți din lotul Nerdvana. Cea mai bună clasare a fost a elevei Timeea Radu, locul 2.
 3. Participarea la WRO 2020-X Canada (Online Edition)cu 5 echipe . Rezultatele obținute au fost:
  • Categoria Elementary: locul 46 / 97.
  • Categoria Junior High: locurile 20 și 23 / 46.
  • Categoria Senior High: locurile 24 și 25 / 38.

Cercul IQ Academy și performanțe la informatică

Deși pandemia a anulat etapa națională a Olimpiadei de Informatică, etapa județeană a fost susținută. 72 de studenți Nerdvana au participat la acest concurs și 58 dintre aceștia s-au calificat la faza națională (vezi infografic):

 • La nivel de București:
  • la clasa a 5-a, 15% din totalul celor calificați la etapa națională au fost elevi pregătiți la cercul IQ Academy.
  • la clasa a 6-a, 33% din totalul celor calificați la etapa națională au fost elevi pregătiți la cursuri individuale Nerdvana.
  • la clasa a 7-a, 55% din totalul celor calificați la etapa națională au fost elevi pregătiți la cercul IQ Academy.
  • la clasa a 8-a, 11% din totalul celor calificați la etapa națională au fost elevi pregătiți la cursuri individuale Nerdvana.
  • un total de 33% din elevii calificați la etapa națională au fost la cursuri Nerdvana, adică 58 / 175 elevi.
 • La nivel de țară 14% din elevii calificați la etapa națională au fost la cursuri Nerdvana, adică 58 / 389 elevi.


Un an plin de reușite

2019


Ne-am așezat mai bine în sediul nostru. Am finalizat amenajările și am reușit să separăm spațiile de curs. Numărul copiiilor care frecventează cursurile noastre a depășit o bornă importantă: peste 100 copii / săptămână. Însă nu este vorba doar despre cantitate, ci și despre calitate: performanțele atinse sunt cu adevărat notabile.


Prima competiție de robotică Nerdvana

- fotografii eveniment - Facebook

Împreună cu IZoom Arena, am realizat prima ediție a competiției de robotică, unde am jucat, în premieră națională, Lego Football. De asemenea, a fost prima competiție organizată în România de o școală de robotică care a avut participare internațională: o delegație de 25 de participanți din Filipine au dat curs invitației noastre.

Competiția a avut drept probe line follower, sumo și football.


Parteneri în realizarea Olimpiadei Naționale de Informatică 2019, adresată gimanziului

- fotografii eveniment - Facebook

Împreună cu Fundația Frâncu, am fost partenerii logistici în realizarea Olimpiadei Naționale de Informatică la București. Am fost direct implicați în zona online, unde am realizat website-ul evenimentului și am oferit toate informațiile necesare tuturor părților implicate.


Clubul de robotică

 1. Participarea la World Robotics Olympiad, etapa Națională, București, cu 9 echipe (fotografii eveniment - Facebook). Rezultatele obținute au fost:
  • Categoria Elementary: Locurile 4, 5 și 9;
  • Categoria Junior High: Locurile 1, 3, 8, 16 și 17;
  • Categoria Senior High: Locul 2;
 2. Reprezentarea României la World Robotics Olympiad, Friendship Invitational, Danemarca cu 2 echipe (fotografii eveniment - Facebook). Rezultatele obținute au fost:
  • Categoria Junior High: Locul 19/28 echipe;
  • Categoria Senior High: Locul 7/23 echipe;
 3. Reprezentarea României la World Adolescent Robotics Contest, China cu 1 echipă. Rezultatul obținut la categoria Elementary a fost medalia de bronz.
 4. Reprezentarea României la World Robotics Olympiad, International Final, Ungaria cu 1 echipă (fotografii eveniment - Facebook). Rezultatul obținut la categoria Junior High a fost locul 30/99 echipe, din 74 țări.
 5. Participarea antrenorilor Marcela Priboi și Mihai Tuțu în calitate de arbitri la categoriile Elementary și Junior High în cadrul World Robotics Olympiad, Friendship Invitational, Danemarca și World Robotics Olympiad, International Final, Ungaria

Cercul IQ Academy

Din 29 de elevi participanți la curs, 28 s-au calificat la Olimpiada Națională de Informatică.

La clasa a 6-a, locul 1 a fost ocupat de unul din cursanții IQ Academy, iar 25 au obținut medalii.


Alte performanțe

 • Din cadrul cursurilor de informatică susținute în sistem tutoring, au ajuns la Olimpiada Naționala de Informatică 2/12 elevi.
 • Realizarea workshop-urilor "Intră-n joaca de-a roboții" pentru Băneasa Shopping Mall, unde antrenorii Nerdvana împreună cu lotul de robotică au școlit peste 600 de copii în tainele roboticii, folosind kit-ul Lego WeDo 2.0 (fotografii eveniment - Facebook).

Am marcat începutul

2018


Am început prin a ne pregăti un număr mic de copii în podul casei Marcelei, până când sediul nostru avea să fie gata. Timpul și resursele limitate ne-au făcut repede să înțelegem că trebuie să ne dedicăm proiectului Nerdvana. Astfel, până în octombrie, lucrurile au început să se așeze în spațiul din Splaiul Unirii.


Clubul de robotică

 1. Participarea la World Robotics Olympiad, etapa Națională, București, cu 3 echipe (fotografii eveniment - Facebook). Rezultatele obținute au fost:
  • Categoria Elementary: Locul 4;
  • Categoria Junior High: Locul 3;
  • Categoria Senior High: Locul 3;
 2. Reprezentarea României la World Adolescent Robotics Contest, China cu 2 echipe (fotografii eveniment - Facebook). Rezultatele obținute au fost:
  • Categoria Elementary: Locul 21/26 echipe;
  • Categoria Junior High: Locul 6/24 echipe;
 3. Reprezentarea României la World Robotics Olympiad, Friendship Invitational, Filipine cu 1 echipă (fotografii eveniment - Facebook). Rezultatul obținut la categoria Senior High a fost locul 9/23 echipe.

Nerdvana Education
Română
X