Cercuri de perfomanță (IQ Academy)

Pregătire pentru olimpiada de informatică la clasa a cincea


Pentru anul școlar 2024 - 2025 oferim "Cursul de algoritmi și programare", adresat elevilor de clasa a cincea ce doresc să se pregătească pentru olimpiada de informatică. Se pot înscrie elevi ce termină clasa a patra (la final de an școlar 2023-2024).

Cursul se va ține onsite (adică cu participare fizică), în cadrul sediului Nerdvana (adresa exactă o regăsiți aici). Pentru doritorii care nu pot participa fizic, cursurile sunt transmise prin sistem live de teleconferință. Astfel, asigurăm interacțiunea cu aceia care vor învăța la distanță (care nu se află în București sau nu se pot deplasa).

Instructorii cursului vor fi Marcela Priboi și Mihai Tuțu. Cei doi vor preda concomitent ambelor grupe.

Pentru că la clasa a cincea este primul contact cu materia, vom începe cu o perioadă intensivă de pre-curs. Rolul acestui pre-curs este de a selecta cei 25-30 elevi ai grupelor finale. Perioada pre-curs va fi în intervalul 19 - 28 august 2024 (în datele 19, 21, 23, 26 și 28 august), iar prezența este opțională. Toate aceste cursuri se vor înregistra video și vor fi disponible exclusiv celor care s-au înscris la curs și vor achita cursul.

Aceasta se va încheia cu un test final, obligatoriu pentru toți cei înscriși, din materia predată în lecțiile din pre-curs. În urma rezultatelor la acesta, vom stabili componența finală a grupelor. Testul va avea loc vineri, pe 30 august 2024. Ora va fi anunțată mai aproape de ziua testării.

Cursul efectiv va începe pe 10 septembrie 2024 și se va desfășura în ziua de marți a fiecărei săptămâni, în două grupe. Prima grupă se va desfășura în intervalul 09:00 – 11:00, iar a doua grupă se va desfășura în intervalul 17:30 – 19:30. În funcție de evoluția situației curente, programul poate suferi modificări.

Costul este de 160 lei / ședință. Cu toate acestea, anul acesta efortului nostru s-au alăturat partenerii noștri Globant și Pentalog. Aceștia vor oferi până la 5 burse parțiale pe tot parcursul cercului (50% din costul unei ședințe, adică un cost final de 80 lei / ședință) acelor elevi care îndeplinesc criteriile stabilite. Mai multe despre cum puteți obține bursa de studiu în secțiunea de mai jos (acordarea bursei de studiu).

Înscrie-te acum! Termenul limită pentru înscriere este 15 august 2024!

Modul de desfășurare al cursurilor
pe durata anului școlar 2024 - 2025

icon-matematica3-75×75
1

Perioada de înscriere

Doritorii completează formularul de înscriere. Aceștia vor fi contactați la finalul perioadei, cu instrucțiuni referitoare la pre-curs. Termenul limită este 15 august 2024.
IQ Academy, pregătire de olimpiadă de informatică, precurs
2

Pre-curs intensiv

Perioada pre-curs va fi în intervalul 19 - 28 august 2024, iar prezența este opțională. Aceasta se va încheia cu un test final, pe 30 august 2024, din materia predată în aceste lecții.
IQ Academy, pregătire de olimpiadă de informatică, curs
3

Curs pe durata anului școlar

Se va desfășura în ziua de marți a fiecărei săptămâni, în două grupe, în intervalul 09:00 - 11:00, respectiv în intervalul 17:30 - 19:30. Cursul va începe pe 10 septembrie 2024.
IQ Academy, pregătire de olimpiadă de informatică, proiect final
4

Proiect final

Cursul de programare și algoritmi se va incheia cu un proiect final, în care elevii vor scrie un program complex pe parcursul a câteva săptamâni.

Alte informații legate de cursuri

Acordarea bursei de studiu a
partenerilor Globant și Pentalog

Anul acesta, partenerii noștri Globant și Pentalog vor oferi 5 burse parțiale de studiu (50% din costul unei ședințe) unora dintre elevi, pe bază de cerere. Bursele vor fi acordate în urma analizei individuale a fiecărei cereri. Vom ține cont de următoarele:

 • participarea activă la cursuri Nerdvana;
 • rezultatul obținut în cadrul testului de admitere;
 • situația materială a familiei elevului ce aplică;
 • apartenența la o școală privată sau de stat;
 • rezultatele elevului la alte concursuri sau activități extrașcolare;

După testul de admitere la cerc (30 august 2024), se vor analiza toate cererile și se vor stabili elevii care vor primi bursele parțiale de studiu.

Vom comunica decizia de acordare a burselor individual, fiecărui elev, o dată cu decizia de admitere la cerc. Ulterior primirii acestor informații, fiecare elev va trebui să confirme participarea la cercul de performanță.

Bursa va fi acordată pe întreaga durată a cercului de performanță, dar ea poate fi retrasă înainte de finalizarea cercului în următoarele condiții:

 • beneficiarul renunță prematur la cursurile pentru care este acordată bursa de studiu;
 • beneficiarul nu mai dorește să primească bursa de studiu;
 • beneficiarul nu mai îndeplinește unul sau mai multe din criteriile pe baza cărora i-a fost acordată bursa;
 • beneficiarul nu menține un nivel ridicat (nu se prezintă la cursuri, nu este activ la cursuri, nu rezolvă temele sau nu participă la testele anunțate);
 • cercul de performanță se încheie brusc, în urma unor evenimente neprevăzute. Toți beneficiarii vor fi înștiințați de acest lucru prin
  email.

Instructorii cercului IQ Academy
la clasa a cincea, anul școlar 2024 - 2025

Marcela Priboi

Marcela Priboi este membră fondatoare Nerdvana și una dintre cele mai experimentate profesoare în lucrul cu cei mici care fac primii pași în programare. De la înființarea Nerdvana, a resetat standardele de lucru pentru începători, majoritatea ajungând să performeze la olimpiada națională de informatică. 

Citiți mai multe despre Marcela Priboi.

Mihai Tuțu

Mihai Tuțu este profesor de informatică în cadrul Nerdvana, întorcându-se în sectorul educațional după ce a petrecut mai mulți ani în industrie ca programator. Din 2018 pregătește copii pentru olimpiada de informatică, având rezultate notabile anual.

Citiți mai multe despre Mihai Tuțu.


Periaoda de înscriere
este în desfășurare!

Termenul limită este 15 august 2024.