Cercuri de perfomanță (IQ Academy)

Pregătire pentru olimpiada de informatică la clasa a cincea


Pentru anul școlar 2023 - 2024 oferim "Cursul de algoritmi și programare", adresat elevilor de clasa a cincea ce doresc să se pregătească pentru olimpiada de informatică. Se pot înscrie elevi ce termină clasa a patra (la final de an 2023-2024).

Cursul se va ține onsite (adică cu participare fizică), în cadrul sediului Nerdvana (adresa exactă o regăsiți aici). Pentru doritorii care nu pot participa fizic, cursurile sunt transmise prin sistem live de teleconferință. Astfel, asigurăm interacțiunea cu aceia care vor învăța la distanță.

Instructorii cursului vor fi Marcela Priboi și Mihai Tuțu. Cei doi vor preda concomitent ambelor grupe.

Pentru că la clasa a cincea este primul contact cu materia, vom începe cu o perioadă intensivă de pre-curs. Rolul acestui pre-curs este de a selecta cei 25-30 elevi ai grupei finale. Perioada pre-curs va fi în intervalul 22 august - 5 septembrie 2023 (în datele 22, 24, 29, 31 august și 5 septembrie), iar prezența este opțională. Toate aceste cursuri se vor înregistra video și vor fi disponible exclusiv celor care s-au înscris la curs și vor achita cursul.

Aceasta se va încheia cu un test final, obligatoriu pentru toți cei înscriși, din materia predată în lecțiile din pre-curs. . În urma rezultatelor la acesta, vom stabili componența finală a grupelor. Testul va avea loc vineri, pe 8 septembrie 2023. Ora va fi anunțată mai aproape de ziua testării.

Cursul efectiv va începe pe 15 septembrie 2023 și se va desfășura în ziua de vineri a fiecărei săptămâni, în două grupe. Prima grupă se va desfășura în intervalul 09:00 – 11:00, iar a doua grupă se va desfășura în intervalul 17:30 – 19:30. În funcție de evoluția situației curente, programul poate suferi modificări.

Costul este de 150 lei / ședință

Înscrie-te acum! Termenul limită pentru înscriere este 18 august 2023!

Modul de desfășurare al cursurilor
pe durata anului școlar 2023 - 2024

icon-matematica3-75×75
1

Perioada de înscriere

Doritorii completează formularul de înscriere. Aceștia vor fi contactați la finalul perioadei, cu instrucțiuni referitoare la pre-curs. Termenul limită este 18 august 2021.
IQ Academy, pregătire de olimpiadă de informatică, precurs
2

Pre-curs intensiv

Perioada pre-curs va fi în intervalul 22 august - 5 septembrie 2023, iar prezența este opțională. Aceasta se va încheia cu un test final, pe 8 septembrie 2023, din materia predată în aceste lecții.
IQ Academy, pregătire de olimpiadă de informatică, curs
3

Curs pe durata anului școlar

Se va desfășura în ziua de vineri a fiecărei săptămâni, în două grupe, în intervalul 09:00 - 11:00, respectiv în intervalul 17:30 - 19:30. Cursul va începe pe 15 septembrie 2023.
IQ Academy, pregătire de olimpiadă de informatică, proiect final
4

Proiect final

Cursul de programare și algoritmi se va incheia cu un proiect final, în care elevii vor scrie un program complex pe parcursul a câteva săptamâni.

Alte informații legate de cursuri

Instructorii cercului IQ Academy
la clasa a cincea, anul școlar 2023 - 2024

Marcela Priboi

Marcela Priboi este membră fondatoare Nerdvana și una dintre cele mai experimentate profesoare în lucrul cu cei mici care fac primii pași în programare. De la înființarea Nerdvana, a resetat standardele de lucru pentru începători, majoritatea ajungând să performeze la olimpiada națională de informatică. 

Citiți mai multe despre Marcela Priboi.

Mihai Tuțu

Mihai Tuțu este profesor de informatică în cadrul Nerdvana, întorcându-se în sectorul educațional după ce a petrecut mai mulți ani în industrie ca programator. Din 2018 pregătește copii pentru olimpiada de informatică, având rezultate notabile anual.

Citiți mai multe despre Mihai Tuțu.


Periaoda de înscriere
este în desfășurare!

Termenul limită este 18 august 2023.