Cursuri de perfomanță (IQ Academy)

Pregătire pentru olimpiada de informatică la clasa a cincea


Pentru anul școlar 2021 - 2022 oferim "Cursul de algoritmi și programare", adresat elevilor de clasa a cincea ce doresc să se pregătească pentru olimpiada de informatică. Se pot înscrie elevi ce termină clasa a patra sau clasa a treia (la final de an 2020-2021).

Cursul se va ține onsite (adică cu participare fizică), în cadrul sediului Nerdvana (adresa exactă o regăsiți aici). Pentru doritorii care nu pot participa fizic, cursurile sunt transmise prin sistem live de teleconferință. Astfel, asigurăm interacțiunea cu aceia care vor învăța la distanță.

Instructorii cursului vor fi Cristian Frâncu și Mihai Tuțu. Cei doi vor preda concomitent ambelor grupe.

Pentru că la clasa a cincea este primul contact cu materia, vom începe cu o perioadă intensivă de pre-curs. Rolul acestui pre-curs este de a selecta cei 25-30 elevi ai grupei finale. Perioada pre-curs va fi în intervalul 2 - 8 septembrie 2021 (în datele 2, 4, 6 și 8 septembrie), iar prezența este opțională. Toate aceste cursuri se vor înregistra video și vor fi disponible exclusiv celor care s-au înscris la curs.

Aceasta se va încheia cu un test final, obligatoriu pentru toți cei înscriși, din materia predată în lecțiile din pre-curs. . În urma rezultatelor la acesta, vom stabili componența finală a grupelor. Testul va avea loc duminică, pe 12 septembrie 2021, în intervalul 12:00 - 14:00.

Cursul efectiv va începe pe 22 septembrie 2021 și se va desfășura în ziua de miercuri a fiecărei săptămâni, în două grupe. Prima grupă se va desfășura în intervalul 09:00 – 11:30, iar a doua grupă se va desfășura în intervalul 17:30 – 20:00. În funcție de evoluția situației curente, programul poate suferi modificări.

Întrucât cursul este susținut de Fundația Frâncu pentru Progres și Educație, elevii admiși la acesta vor benefica de bursă partțială. Astfel, costul fiecărei ședințe este de 50 de lei.

Modul de defășurare al cursurilor
pe durata anului școlar 2021 - 2022

icon-matematica3-75×75
1

Perioada de înscriere

Doritorii completează formularul de înscriere. Aceștia vor fi contactați la finalul perioadei, cu instrucțiuni referitoare la pre-curs. Termenul limită este 30 august 2021.
IQ Academy, pregătire de olimpiadă de informatică, precurs
2

Pre-curs intensiv

Perioada pre-curs va fi în intervalul 2 - 12 septembrie 2021, iar prezența este opțională. Aceasta se va încheia cu un test final, pe 12 septembrie, din materia predată în primele lecții.
IQ Academy, pregătire de olimpiadă de informatică, curs
3

Curs pe durata anului școlar

Se va desfășura în ziua de miercuri a fiecărei săptămâni, în două grupe, una dimineața, alta după amiază. Cursul va începe pe 22 septembrie 2021.
IQ Academy, pregătire de olimpiadă de informatică, proiect final
4

Proiect final

Cursul de programare și algoritmi se va incheia cu un proiect final, în care elevii vor scrie un program complex pe parcursul a câteva săptamâni.

Alte informații legate de cursuri

Instructorii cercului IQ Academy
la clasa a cincea, anul școlar 2021 - 2022

Cristian Frâncu

Cristian Frâncu este unul dintre primii angajați de la Google și pregătește loturi de copii la informatică din 2012 până în prezent. De asemenea, este propunător de probleme la diverse concursuri de anvergură națională și internațională.

Citiți mai multe despre Cristian Frâncu.

Mihai Tuțu

Mihai Tuțu este profesor de informatică în cadrul Nerdvana, întorcându-se în sectorul educațional după ce a petrecut mai mulți ani în industrie ca programator. Din 2018 pregătește copii pentru olimpiada de informatică, având rezultate notabile anual.

Citiți mai multe despre Mihai Tuțu.


Periaoda de înscriere
s-a finalizat!

Înscrie-te acum!
Termenul limită a fost 30 august 2021.