Cursuri de performanță (IQ Academy)

Pregătire la informatică nivel liceu pentru lotul național / competiții internaționale


Pentru anul școlar 2022 - 2023 oferim "Cursul de algoritmi și programare avansați", adresat elevilor ce studiază în oricare clasă de liceu, ce doresc să se pregătească pentru lotul național de informatică și/sau alte concursuri naționale sau internaționale. Se pot înscrie elevi ce studiază în clasele a noua, a zecea, a unsprezecea sau a douăsprezecea în anul școlar 2022-2023.

Cursul se va ține onsite (adică cu participare fizică), în cadrul sediului Nerdvana (adresa exactă o regăsiți aici). Pentru doritorii care nu pot participa fizic (sunt din provincie sau în carantină medicală), cursurile sunt transmise prin sistem live de teleconferință. Astfel, asigurăm interacțiunea cu aceia care vor învăța la distanță.

Instructorul cursului va fi Cătălin Frâncu.

Cercul formează o grupă nouă. Doritorii trebuie să parcurgă pașii următori:

  1. Înscriere prealabilă folosind acest formular. În baza acestuia, vom selecta o parte dintre ei pentru testare. Atenție, vom verifica datele completate, așa că vă rugăm să fiți sinceri în completarea aplicației.
  2. Testare onsite la Nerdvana în data de 8 octombrie 2022. Toți cei selectați în urma aplicațiilor vor da un test de calificare. Vom forma două grupe cu maxim 15 elevi (o grupă dimineața și una seara).

Termenu limită pentru înscrieri este 5 octombrie 2022.

Testul de calificare se va susține sâmbătă, pe 8 octombrie 2022. Ora va fi comunicată celor selectați prin email.

Cursul efectiv va începe pe 12 octombrie 2022 și se va desfășura în ziua de miercuri a fiecărei săptămâni. Grupa de dimineața va fi în intervalul 9:30 - 11:30 și grupa de după amiază va fi în intervalul 15:30 - 17:30. Mai multe informații despre modul de desfășurare al cercului vor fi oferite după testare, în funcție de componența grupei.

Întrucât cursul este susținut de Fundația Frâncu pentru Progres și Educație, elevii admiși la acesta vor benefica de bursă parțială. Astfel, costul fiecărei ședințe este de 60 de lei.

Modul de defășurare al cursurilor
pe durata anului școlar 2022 - 2023


Alte informații legate de cursuri

Lecțiile sunt împărțite astfel încât să acopere anul școlar în ritmul de o lecție pe săptămînă, circa 40-44 de lecții. Fiecare lecție durează până la trei ore. Unele lecții sunt concursuri cu participare de acasă, ele dublând lecția din acea săptămînă.

Lecțiile predate vor fi disponibile electronic, ca pagini web, în cadrul platformei Nerdvana Education. În acest fel vom avea transparență. Toată lumea, inclusiv părinții, vor ști ce facem noi aici. De asemenea ușurează munca elevilor, nemaifiind obligați să noteze totul în timpul orelor de curs.

Instructorul cercului IQ Academy
la liceu pentru pregătirea de lot, anul școlar 2022 - 2023

Cătălin Frâncu

Absolvent MIT și fost angajat Google, Cătălin dorește să ofere o șansa la cât mai mulți tineri să aibă succes în carieră, cum a avut și el. Începând cu anul 2022, s-a alăturat echipei Nerdvana, în speranța că poate influența mai mult progresul societății noastre prin tinerii la care a ajuns să predea.

Citiți mai multe despre Cătălin Frâncu.


Perioada de înscriere s-a finalizat!

Termenul limită a fost 5 octombrie 2022.