Cercuri de performanță (IQ Academy)

Pregătire la informatică nivel liceu pentru lotul național / competiții internaționale


Pentru anul școlar 2024 - 2025 oferim "Cursul de algoritmi și programare pentru avansați", adresat elevilor ce studiază în oricare clasă de liceu, ce doresc să se pregătească pentru lotul național de informatică și/sau alte concursuri naționale sau internaționale. Se pot înscrie elevi ce studiază în clasele a opta, a noua, a zecea, a unsprezecea sau a douăsprezecea în anul școlar 2024-2025.

Cursul se va ține onsite (adică cu participare fizică), în cadrul sediului Nerdvana (adresa exactă o regăsiți aici). Pentru doritorii care nu pot participa fizic (sunt din provincie sau în carantină medicală), cursurile sunt transmise prin sistem live de teleconferință. Astfel, asigurăm interacțiunea cu aceia care vor învăța la distanță.

Instructorul cursului va fi Cătălin Frâncu.

Cercul presupune formarea unor grupe noi, motiv pentru care va exista un test de admitere. Problemele propuse la testare pot fi rezolvate în limbajele C sau C++.

Data testării va fi vineri, pe 6 septembrie 2024. Ora va fi anunțată mai aproape de ziua testării. Admiterea la cerc se va face în baza mai multor criterii, rezultatul testului de admitere fiind doar unul dintre acestea. Vor cântări și următoarele: modul în care a fost scris codul în cadrul testului, informațiile din aplicația de înscriere, performanțele la concursurile naționale și internaționale și colaborarea anterioară cu clubul Nerdvana.

Cursul efectiv va începe pe 11 septembrie 2024 și se va desfășura în ziua de miercuri a fiecărei săptămâni, în două grupe, în intervalul 09:00 – 11:00, respectiv intervalul 15:00 - 17:00. În funcție de evoluția situației curente, programul poate suferi modificări. Grupele vor avea în total maxim 40 de elevi.

Programa propusă pentru a fi parcursă pe durata cercului se regăsește aici. Aceasta poate suferi unele modificări în funcție de nivelul mediu al grupelor și al vitezei de parcurgere a materiei. 

Costul este de 160 lei / ședință. Cu toate acestea, ca și în alți anii, Fundația Frâncu pentru Progres și Educație va sponsoriza parțial sau integral acei elevi care îndeplinesc criteriile stabilite. Mai multe despre cum puteți obține bursa de studiu în secțiunea de mai jos (acordarea bursei de studiu).

Atenție! Spre deosebire de anii anteriori, bursa va fi acordată la cerere, în baza informațiilor completate în formularul de înscriere. Vă încurajăm să cereți bursă, vom examina fiecare cerere individual.

Înscrie-te acum! Termenul limită pentru înscriere este 31 august 2024!

Modul de desfășurare al cursurilor
pe durata anului școlar 2024 - 2025


Alte informații legate de cursuri

Acordarea bursei de studiu a
Fundației Frâncu pentru Progres și Educație

Anul acesta, Fundația Frâncu pentru Progres și Educație va oferi burse de studiu parțiale și integrale unora din elevi, pe bază de cerere. Fundația va acorda bursele în urma analizei individuale a fiecărei cereri. Fundația va ține cont de următoarele:

 • participarea activă la cursuri Nerdvana sau alte cursuri susținute de către Fundația Frâncu;
 • calitatea codului scris și rezultatul obținut în cadrul testului de admitere;
 • situația materială a familiei elevului ce aplică;
 • apartenența la o școală privată sau de stat;
 • rezultatele elevului la Olimpiada Națională de Informatică din anul școlar 2023 - 2024;
 • recunoașterea corectă și echitabilă a meritelor instructorilor Nerdvana în cadrul anului școlar 2023 - 2024.

După testul de admitere la cerc (6 septembrie 2024), membrii fondatori ai fundației se vor întâlni și vor stabili elevii care vor primi bursele de studiu și cuantumul acestora.

Vom comunica decizia de acordare a burselor individual, fiecărui elev, o dată cu decizia de admitere la cerc. Ulterior primirii acestor informații, fiecare elev va trebui să confirme participarea la cercul de performanță.

Bursa va fi acordată pe întreaga durată a cercului de performanță, dar ea poate fi retrasă înainte de finalizarea cercului în următoarele condiții:

 • beneficiarul renunță prematur la cursurile pentru care este acordată bursa de studiu;
 • beneficiarul nu mai dorește să primească bursa de studiu;
 • beneficiarul nu mai îndeplinește unul sau mai multe din criteriile pe baza cărora i-a fost acordată bursa;
 • beneficiarul nu menține un nivel ridicat (nu se prezintă la cursuri, nu este activ la cursuri, nu rezolvă temele sau nu participă la testele anunțate);
 • cercul de performanță se încheie brusc, în urma unor evenimente neprevăzute. Toți beneficiarii vor fi înștiințați de acest lucru prin
  email.

Instructorul cercului IQ Academy
la liceu pentru pregătirea de lot, anul școlar 2024 - 2025

Cătălin Frâncu

Absolvent MIT și fost angajat Google, Cătălin dorește să ofere o șansa la cât mai mulți tineri să aibă succes în carieră, cum a avut și el. Începând cu anul 2022, s-a alăturat echipei Nerdvana, în speranța că poate influența mai mult progresul societății noastre prin tinerii la care a ajuns să predea.

Citiți mai multe despre Cătălin Frâncu.


Perioada de înscriere este în desfășurare!

Termenul limită este 31 august 2024.