Politică de achiziție cursuri și produse


1. Politica de achiziție cursuri și produse

1.1. Orice curs Nerdvana se achiziționează înainte de realizarea lor prin site-ul nerdvana.ro. Acest lucru se întâmplă pentru că numărul de locuri în sală este limitat sau pentru că instructorii pot susține cursuri asistate online cu un număr limitat de cursanți. Numărul de locuri la un curs este stabilit de către instructori și prin această limitare instructorul se asigură că poate oferi același nivel de atenție fiecărui participant la curs.

1.2. Procesul de achiziție al unui curs este un proces automatizat și este pus integral la dispoziția cursantului. Acesta are libertatea totală de a alege tematica cursului, intervalul și instructorul cu care vrea să îl parcurgă, în funcție de programul afișat pe site-ul nerdvana.ro.

1.3. Programul afișat rămâne stabilit și va suferi modificări decât în cazuri de forță majoră sau de comun acord cu toți cursanții. Dacă un curs nu se regăsește într-un anumit interval în programul afișat sau nu mai sunt locuri disponibile, înseamnă că acesta nu este disponibil și nu se vor face excepții. Puteți achiziționa alt curs sau același curs în alt interval din programul afișat.

1.4. Cursurile pot fi achiziționate numai prin platforma noastră, asemenea oricărui proces de achiziție online. Momentan, plata acceptată se poate face doar cu cardul. Puteți citi mai multe despre modalitate de achiziție a unui curs Nerdvana în următorul ghid: https://education.nerdvana.ro/ghid-de-cumparare-cursuri/

1.5 Pentru a nu crea situații neplăcute (de ex.: instructorii să vină la curs cu toate că nu sunt cursanți sau cursantul se hotărăște să participe la curs cu 5 minute înainte și nu este nici un instructor prezent, etc.) sunt câteva limitări cu privire la achiziționarea cursurilor:

 • nu puteți cumpăra un curs cu mai puțin de 2 ore înainte de începerea acestuia. De ex.: cursul Informatică începători din intervalul 15:00 - 17:00 poate fi achiziționat până la ora 13:00, în aceeași zi.
 • primul curs dintr-o zi poate fi cumpărat cel târziu până la ora 22:00, în ziua precedentă. De ex.: cursul Informatică începători de luni, din intervalul 09:00 - 11:00 (primul curs din ziua curentă) poate fi achiziționat cel târziu duminică (ziua precedentă), ora 22:00.

1.6. În cazul în care ați făcut o achiziție greșită, vă rugăm să ne contactați la telefon, cât mai repede posibil pentru a găsi o soluție. Dacă nu faceți acest lucru cu minim 4 ore înainte de cursul achiziționat, nu se mai pot face restituiri de fonduri și cursantul va parcurge, dacă dorește, cursul plătit. Mai multe informații despre restituiri de plată puteți găsi aici: https://nerdvana.ro/politica-de-returnare-a-platii/

1.7. În cazul în care ați uitat să achiziționați un curs și cursantul dorește să participe la acel curs, există următoarele posibilități:

 • ne contactați telefonic sau prin email pentru a verifica dacă mai sunt locuri în sală.
  • În cazul în care sunt locuri disponibile, cursantul poate veni la curs și poate achita pe loc, la începutul cursului contravaloarea acestuia. Singura metodă de plată acceptată în această situație este cash.
  • În cazul în care nu sunt locuri disponibile, cursantul nu va putea participa la curs.
 • cursantul vine neanunțat la curs.
  • În cazul în care sunt locuri disponibile, cursantul poate participa la curs. Acesta are două metode de a plăti cursul:
   • Poate achita pe loc, la începutul cursului contravaloarea acestuia. Singura metodă de plată acceptată în această situație este cash.
   • Poate achita online, ulterior, o restanță de curs, reprezentând contravaloarea acestuia, împreună cu o taxă suplimentară. Mai multe detalii despre această metodă de plată găsiți mai jos: plata unei restanțe.
  • În cazul în care nu sunt locuri disponibile, cursantul nu va putea participa la curs.
 • cursantul nu vine la curs, dar dorește acces la resursele acestuia (cazul cercurilor de performanță). Acesta poate achita online, ulterior, o restanță de curs cu o taxă suplimentară. Mai multe detalii despre această metodă de plată găsiți mai jos: plata unei restanțe.

2. Plata unei restanțe

2.1. Se consideră o restanță în cazul în care cursantul a participat la un curs dar nu l-a achiziționat în prealabil sau la începutul acestuia. Restanța va fi plătită online în baza unui email de restanță pe care cursantul îl va primi ulterior cursului.

2.2. Întrucât cursantul are libertate totală în a alege cursul, intervalul sau instructorul și de a achiziționa oricând înainte de începutul cursului (conform micilor limitări menționate anterior), restanța (reprezentând contravaloarea cursului) se va achita cu taxă suplimentară de 30 lei. Motivul este că o astfel de restanță reprezintă un proces manual în care se fac verificări amănunțite legate de plățile anterioare și o procesare manuală a neachitării cursului.

2.3. Restanța se va achita conform aceluiași proces de cumpărare precum cursurile normale. Diferența este că restanța este unică, definită prin cursul care s-a finalizat deja și prin contul cursantului de pe platforma online. Astfel că, restanța poate fi văzută pe site și plătită doar din contul cursantului în cauză.

2.4. Restanța poate fi plătită doar de către utilizatorul aferent studentului. Nu se poate face plata de pe alt cont, întrucât restanța se activează specific pentru acel student. În cazul în care întâmpinați dificultăți de plată a restanței, puteți să ne scrieți pe email, ca răspuns la emailul de restanță sau să ne contactați telefonic.

2.5. Neachitarea unei restanțe poate conduce la restricționarea accesului cursantului la orice curs Nerdvana.