Nerdvana Summer Challenges (Online Edition)

Lansăm provocarea verii
6 - 10 iulie - concurs online de robotică cu premii


Păstrăm tradiția competiției de robotică din vară, chiar și în condițiile actuale. Folosind simulatorul virtual Virtual Robotics Toolkit, dăm startul unei competiții desfășurată pe parcursul a 5 zile, Nerdvana Summer Challenges!

Între 6 - 10 iulie 2020, toți participanții vor avea mai multe probe pe care vor fi nevoiți să le rezolve. Fiecare va lucra individual, în ritmul său, iar la sfârșitul competiției, primii 3 clasați vor fi răsplătiți pe măsură.

Probele de competiție constau într-o evaluarea teoretică despre programarea unui robot, o probă de line follower și o probă cu misiuni specifice, cum este exemplficat în filmul de mai sus.

Concursul se va desfășura online, pe platforma educațională Nerdvana Education.

Modul de desfășurare

Cum funcționează și cum poți participa

Observații:

  • Mai multe informații despre probele concursului și premiile acordate vor fi date în prima zi de competiție.
  • Este recomandat la crearea unui cont pe platforma Nerdvana Education ca acesta să aparțină studentului, iar plățile să le facă un adult în baza acestuia. Nu sunt salvate datele bancare în nici un fel.
  • Studenții vor putea folosi platforma Nerdvana Education ulterior și pentru alte tipuri de cursuri.
  • Nu este necesară instalarea nici unei aplicații. Pentru buna funcționare, este recomandată utilizarea browser-ului web Google Chrome.

Cumpără accesul la Nerdvana Summer Challenges

Dacă vrei să îți măsori forțele, participă la competiție!

Întrebări frecvente despre competiție

Încercăm să răspundem la cât mai multe întrebări, înainte de competiție

1Nu am Virtual Robotics Toolkit. Ce trebuie să fac?

Poți descărca o versiune cu licență de tip "Trial" de 15 zile de pe website-ul lor. Link-ul de descărcare îl regăsești aici.

Dacă ai nevoie de o perioadă mai lungă pentru a testa aplicația, poți să ceri un cod de activare pe o durată mai lungă, accesând acest link.

2Nu știu să folosesc Virtual Robotics Toolkit. Există resurse să învăț cum să îl folosesc?
Da. Am realizat o serie de clipuri care explică pas cu pas cum să folosești Virtual Robotics Toolkit, pe canalul nostru YouTube. Vezi lista "Tutorial: Utilizarea Virtual Robotics Toolkit".
3Mai sunt și alte aplicații de care am nevoie să pot participa?

Da. Pentru programare poți folosi orice aplicație se poate conecta la Virtual Robotics Toolkit, însă cea mai la îndemână rămâne EV3-G (adică aplicația Lego Mindstorms).

De asemenea, pentru construcția unui robot, vei avea nevoie să folosești fie Lego Digital Designer, fie Stud.io.

Toate aceste aplicații sunt gratuite.

4Nu îmi este clar ce probe va avea concursul. Unde pot citi mai multe?

Întrucât este un concurs online și dorim să fie cât mai corect, probele concursului vor deveni disponibile în prima zi a competiției, pentru toți cei înscriși.

Pe scurt, probele de competiție constau într-o evaluarea teoretică despre programarea unui robot, o probă de line follower și o probă cu misiuni specifice, cum este exemplficat în filmul de mai sus.

Cu siguranță, având doar 5 zile la dispoziție, dificultatea acestora au fost atent calculată de către profesorii Nerdvana.

5Care sunt premiile pe care le acordați?

Primii 3 clasați vor primi acces pe viață și gratuit la un număr de cursuri de pe platforma educațională Nerdvana Education.

De asemenea, vom acorda Steam Gifts de diferite valori pentru a recompensa câștigătorii. Mai multe informații legate de aceste aspecte vor fi făcute publice o dată cu restul detaliilor, în prima zi de competiție.

6Observ că există o taxă de participare. Este obligatorie?

Da. Cealaltă variantă este să participi la Nerdvana Robotics Bootcamp, să îndeplinești numărul minim de 7 zile de participare și să îți câștigi dreptul de participare la competiție.

7Cum cumpăr accesul?

Mai întâi, trebuie să îți faci cont pe platforma educațională Nerdvana Education (poți citi cum urmărind acest ghid). Apoi, poți plăti taxa de participare asemenea oricărui magazin online, accesând acest link.

Încă nu ați găsit răspunsul la o întrebare?

Dacă nu ați găsit răspunsuri la întrebările voastre, puteți să ne scrieți pe pagina de contact.
Vom răspunde cât se poate de repede.
Română