Ateliere Nerdvana

Unity game developement - Inițiere


În perioada următoare vom realiza un atelier intensiv de 6 ședințe, pentru cei care doresc să facă primii pași în game development. Veți învăța să folosiți engine-ul Unity pentru a crea mici joculețe și a înțelege conceptele de bază din spatele programării oricărui joc. La finalul acestui atelier veți fi capabili să realizați propriul vostru joc pe care să îl împărtășiți prietenilor voștri. În trecut, cursanții noștri au realizat jocuri asemănătoare cu FlappyBird sau Candy Crush, realizând toate mecanismele de funcționare, grafica și muzica jocului și modurile de câștigare ale acestuia.

Atelierul se adresează celor care au cunoștințe intermediare de programare în limbajele C și C++. În primele lecții veți acumula cunoștințe despre programarea orientată pe obiecte.

Atelierul va avea loc în perioada 4 - 19 iunie 2024,  6 ședințe intensive a câte 3 ore 30 minute în weekend. Mai precis, ședințele vor avea loc sâmbata și duminica, în intervalul 10:00 - 13:30. Ședințele nu se pot recupera, întrucât vom înainta în fiecare dintre acestea către o nouă etapă.

Atelierul se va ține onsite (adică cu participare fizică), în cadrul sediului Nerdvana (adresa exactă o regăsiți aici). Cursul nu va avea componenta online și se va desfășura exclusiv în format fizic.

Instructorul cursului va fi Teodor Plop.

Numărul maxim de locuri disponibile este 10, iar atelierul va avea loc dacă se vor ocupa minim 6 locuri. În cazul în care nu se strâng suficienți doritori, vom rambursa integral sumele plătite de cei care s-au înscris. Termenul limită pentru achiziționarea atelierelor este 24 mai 2024.

Costul atelierului este de 1200 de lei. Prețul include cursurile predate în perioada de desfășurare, cursul scris pe platforma electronică Nerdvana (acces nelimitat) și acces la înregistrările video ale ședințelor. Ședințele nu se pot recupera, întrucât vom înainta în fiecare dintre acestea către o nouă etapă. Veți primi diferite task-uri de realizat de la o ședință la alta.

*** Cei care au participat la taberele Nerdvana în anii anteriori, cursul de Game Development, au parcurs deja materia predată la acest atelier. Nu este materie nouă. Parcurgerea acestui atelier are sens dacă doriți aprofundare.

Ce vom face?

La acest curs vom învăța ce înseamnă să dezvolți un joc video, de la stadiul de idee până în momentul lansării și mai apoi, întreținerii acestuia.

Vom discuta despre:

 • Cum funcționează industria jocurilor în prezent
 • Împărțirea pe roluri în cadrul unei companii de jocuri
 • Cum ne dăm seama dacă o idee de joc are potențial
 • Cum transformăm ideea în realitate
 • Cum se lansează și cum se întreține un joc

De asemenea, vom aborda și vom lucra și pe subiecte tehnice:

 • Care este structura unui proiect
 • Metode de versionare
 • Limbajul de programare C#
 • Programare orientată pe obiecte
 • Ce este un motor grafic
 • Unity

Și nu în ultimul rând, vom aplica tot ce am învățat în construcția unui joc video.

De ce aveți nevoie pentru atelier?

Trebuie să aveți cunoștințe intermediare ale limbajului C sau C++:

 • lucrul cu fișiere
 • lucrul cu tablouri (de ex.: vectori sau matrici)
 • lucrul cu funcții și subprograme
 • determinarea complexității unui algoritm
 • să vă descurcați să folosiți CodeBlocks;

Trebuie să veniți cu propriul vostru laptop, deoarece veți primi diferite task-uri de făcut de la o ședință la alta. De aceea, veți instala toate aplicațiile necesare acestui atelier în prealabil (sunt gratuite) și veți lucra atât în cadrul atelierului cât și acasă. În alte condiții, ați pierde foarte mult timp în care veți transfera resursele de pe un calculator pe altul.

Urmăriți aici toți pașii de instalare pentru toate aplicațiile necesare: unelte necesare. Este important să le instalați pe toate înainte de începerea atelierului.

Modul de defășurare al atelierului

icon-matematica3-50×50
1

Perioada de înscriere

Doritorii achiziționează atelierul.
Termenul limită este 24 mai 2024.
IQ Academy, pregătire de olimpiadă de informatică, curs
2

Desfășurarea atelierului

Atelierul se va desfășura în perioada 1 - 16 iunie,
în fiecare sâmbătă și în fiecare duminică (10:00 - 13:30) .

Alte informații legate de acest atelier

Instructorul atelierului

Teodor Plop

Teodor Plop este profesor de informatică în cadrul Nerdvana, dar cu o vastă experiență de concurs. Fost olimpic național și internațional, Teo s-a îndreptat în industria software către programarea jocurilor și lucrează în domeniu de mai bine de 3 ani.

Citiți mai multe despre Teodor Plop.


Perioada de înscriere este în desfășurare!

Termenul limită este 24 mai 2024, iar locurile sunt limitate!