Ateliere Nerdvana

Asamblarea calculatoarelor și instalarea sistemelor de operare


Profităm de vacanța de primăvară pentru a realiza un atelier intensiv de 12 ore, pentru cei care doresc învețe mai multe despre componentele calculatoarelor și despre instalarea sistemelor de operare.

Cursul explică modul de funcționare al fiecărei componente și cum conlucrează acestea. Vom dezasambla un calculator și îl vom reasambla, cursul fiind unul practic! Veți lucra cu piese reale și funcționale! La final, învățăm să instalăm sisteme de operare.

Cursul se desfășoară pe parcursul a 3 ședințe intensive, în perioada 21 - 23 februarie 2023, în zilele de marți, miercuri și joi, în intervalul 10:00 - 14:00. Plata se face în avans.

Atelierul se va ține onsite (adică cu participare fizică), în cadrul sediului Nerdvana (adresa exactă o regăsiți aici). Nu există versiune online sau live pentru acest curs.

Instructorul cursului va fi Mihai Tuțu.

Numărul maxim de locuri disponibile este 12, iar atelierul va avea loc dacă se vor ocupa minim 6 locuri. În cazul în care nu se strâng suficienți doritori, vom rambursa integral sumele plătite de cei care s-au înscris. Termenul limită pentru achiziționarea atelierului este 12 februarie 2022.

Costul atelierului este de 700 de lei. Prețul include cursurile predate în perioada de desfășurare, cursul scris pe platforma electronică Nerdvana (acces nelimitat) și un snack break în fiecare zi. Ședințele nu se pot recupera, întrucât vom înainta în fiecare dintre acestea către o nouă etapă.

Înscrie-te acum!

Scopul acestui curs este de a învăța despre componentele unui calculator, modul în care acesta funcționează și despre sistemele de operare uzuale:

  • defalcarea componentelor, rolul lor în calculator și modul de funcționare;
  • ordinea demontării componentelor unui calculator pentru depanare;
  • inspecția componentelor;
  • ordinea asamblării componentelor;
  • testarea funcționalității componentelor;
  • instalarea unui sistem de operare;
  • verificarea sistemului de operare spre funcționarea în parametri optimi.

Modul de defășurare al atelierului

icon-matematica3-75×75
1

Perioada de înscriere

Doritorii achiziționează atelierul .
Termenul limită este 12 februarie 2023.
IQ Academy, pregătire de olimpiadă de informatică, curs
2

Desfășurarea atelierului

Atelierul se va desfășura în perioada 21 - 23 februarie 2023,
în fiecare zi, în intervalul 10:00 - 14:00.

Alte informații legate de acest atelier

Instructorul atelierului

Mihai Tuțu

Mihai Tuțu este profesor de informatică în cadrul Nerdvana, întorcându-se în sectorul educațional după ce a petrecut mai mulți ani în industrie ca programator. Din 2018 pregătește copii pentru olimpiada de informatică, având rezultate notabile anual.

Citiți mai multe despre Mihai Tuțu.


Perioada de înscriere este în desfășurare!

Termenul limită este 12 februarie 2022, iar locurile sunt limitate!