Ne aflăm într-o perioadă în care tehnologia evoluează constant. Accesul la informație este unul enorm și ne punem întrebarea: ce ar trebui să studiez mai întâi? Răspunsul depinde de așteptările fiecăruia, însă tendința către robotică este clară. După cum ați auzit, robotul Sophia este pe cale să fie produs în masă și s-ar putea să îl întâlnim din ce în ce mai des.
Atunci, cum ar trebui un copil să înceapă studiul roboticii? Mai întâi, trebuie să înțelegem că robotica este un subiect interdisiplinar, care presupune cunoștințe din mai multe domenii: matematică, fizică, algoritmică și programare pe calculator. În funcție de vârsta copilului, acesta poate asimila un anumit nivel de cunoștințe.
Apoi, trebuie să ne gândim care este investiția pe care dorim să o facem. Sunt multe kituri pe piață pe care le putem folosi pentru a face robotică, de la Lego la Arduino și kituri specializate. Toate au lecții ce pot fi parcurse individual, însă acestea sunt de obicei cursuri de bază. Cu acestea se pot învăța foarte multe lucruri, cât timp informațiile sunt ghidate într-o anumită direcție. Profesorii noștri au experiență din concursuri internaționale de robotică și tind să conducă studenții către ceea ce poate fi folosit ulterior, în industrie.
Cursurile pe care le oferim dispun de două tipuri de kituri de roboți, din gama LEGO. Acestea sunt destinate unor categorii diferite de vârstă, cu obiective de învățare adaptate la fiecare dintre acestea. Motivul alegerii acestora a fost pentru a simplifica procesul de construcție și a grăbi procesul de învățare pentru zona de programare și algoritmică.
Este o împărțire naturală, însă cum știe un părinte să aleagă dintre cele două? Mai jos regăsiți câteva criterii de utilizare ale kiturilor și sugestiile noastre.