Taberele de vară 2023

Nerdvana Summer Camps 2023


Anul acesta continuăm seria taberelor intitulate Nerdvana Summer Camps. În anul 2023, vom avea 2 ediții diferite pline de distracție și componente de învățare inedite. Vom avea un program intens, în care toți participanții vor învăța lucruri noi despre programare, fizică sau robotică, vor aprofunda cunoștințe de concurs sau vor realiza jocuri folosind platforma de dezvoltare Unity. Cele două tabere se vor desfășura în perioada 2-8 iulie 2023 și 9-15 iulie 2023.

Toți profesorii de la Nerdvana vor veni și vor susține cursuri pe teme variate astfel încât toți copiii să beneficieze de cea mai bună experiență de învățare. Întrucât fiecare curs este gândit pentru a acoperi un subiect în ritm intensiv, participanții pot parcurge UN SINGUR CURS în cadrul fiecărei ediții. Alegerea este făcută încă de la înscrierea în tabără și nu se pot face modificări pe parcurs. 

Cei care se vor alătura oricărei ediții vor petrece minim o săptămână la Casa Vlăsia, un han în mijlocul naturii, foarte aproape de București. Înconjurați de o oază de liniște, participanții se pot concentra pe subiectul lor de învățare, pot socializa și lega prietenii cu alți tineri care împărtășesc aceleași pasiuni. 

Termenul limită al perioadei de înscriere este 19 mai 2023. Locurile sunt limitate la fiecare curs, al fiecărei ediții. Înscrie-te acum!

Pentru buna desfășurare a activităților, vă rugăm să consultați programul fiecărei ediții de tabără și regulamentul cadru în baza căruia vom funcționa pe durata acestora. Regulamentul cadru trebuie să fie printat, semnat și returnat organizatorilor o dată cu achitarea avansului. Dacă nu sunteți de acord cu programul sau regulamentul de mai sus, NU puteți participa la nici una dintre tabăre.

Pentru mai multe informații, citiți în continuare sau verificați secțiunea de "Întrebări frecvente".

Partenerii noștri în această tabără sunt Fundația Frâncu Pentru Progres și Educație, Arabesque, Pentalog și Casa Vlăsia

Costuri Nerdvana Summer Camps 2023

2 variante diferite de distracție și învățare

În toate variantele de tabără sunt incluse costurile pentru: 6 nopți de cazare, 3 mese și 2 gustări pe zi pentru toate zilele de tabără, activități recreative în aer liber, acces la piscină, acces la terenul de volei, activități de gaming în fiecare seară (boardgames, jocuri retro pe calculator, campionate de FIFA), un curs la alegere.

Puteți vedea mai multe detalii legate de organizarea zilelor de tabără aici: programul pe zile pentru fiecare tabără.

Tabăra poate fi achitat integral până la data de 19 mai 2023 sau în două rate, până pe 19 mai 2023 (avans 50%), respectiv până pe 16 iunie 2023 (lichidare 50%). Pentru mai multe informații, citiți în continuare sau verificați secțiunea de "Întrebări frecvente".

Nerdvana SummerCamp 2022 - Programare

Ediția 1:
2 - 8 iulie 2023

2600lei

Locurile s-au epuizat!
 • >Unity & Game development
 • Programare clasa a șaptea
 • >Programare începători
Nerdvana SummerCamp 2022 - Robotică

Ediția 2:
9 - 15 iulie 2023

2600lei

Locuri disponibile!
 • Robotică începători(Ultimul loc!)
 • Robotică pregătire WRO
 • Programare începători
 • Fizică clasa a șaptea

Diferențe între cursurile Nerdvana Summer Camps 2023

Cum aleg cursul pentru copilul meu?


Mai jos regăsiți descrieri pentru fiecare curs pe care îl propunem în cadrul celor două ediții de tabără. Citiți cu atenție și alegeți cea mai bună variantă pentru copilul dumneavoastră. Oricare alegere va fi una plină de beneficii și distracții 😀 !


Unity engine & game development  (locurile s-au epuizat)

Instructor: Teodor Plop

 • Este o continuare a cursului de Unity susținut în ediția anterioară a taberei.
 • Indicat copiilor cu vârsta peste 12 ani.
 • Necesită cunoștințe medii de C și C++, o stăpânire bună a matematicii și dispoziție de joacă pe calculator.
 • Necesită cunoștințe medii de utilizare a game engine-ului Unity. Dacă nu aveți aceste cunoștințe, le puteți dobândi în cadrul cursului de inițiere pe care îl vom susține la sediul Nerdvana în perioada mai - iunie 2023. Vom oferi mai târziu detalii despre acesta.
 • Vor fi predate noțiuni de programare orientată pe obiect în limbajul C++ și C#, elemente de teoria jocurilor, concepte de design pentru interfețe și monetizare.
 • Va fi folosit game engine-ul Unity
 • Noțiunile învățate aici NU SERVESC COMPETIȚIILOR de genul OIimpiada de Informatică, dar vă apropie de industria programării jocurilor.
 • Este necesar să veniți cu propriul laptop pentru parcurgerea acestui curs. Laptopul trebuie să fie capabil să ruleze Unity. 

Programare clasa a șaptea (locurile s-au epuizat)

Instructori: Cristian Frâncu & Mihai Tuțu

 • Indicat copiilor care sunt clasa a șasea sau a șaptea în anul școlar 2022-2023. Ne pregătim pentru anul școlar următor, 2023-2024.
 • Necesită cunoștințe medii de concurs (olimpiadă) în limbajul C și C++ și o stăpânire bună a matematicii.
 • În principiu, se adresează elevilor care au participat la cursurile de performanță Nerdvana sau care doresc să participe începând cu următorul an școlar.
 • Este o continuare a cursurilor de performanță desfășurate pe durata anului școlar 2022-2023.
 • La acest curs NU se face recuperare de materie; se predau noțiuni avansate de informatică, ce pot fi folosite ulterior în competiții, precum Olimpiada de Informatică.
 • Este necesar să veniți cu propriul laptop pentru parcurgerea acestui curs.

Programare începători

Instructor: Marcela Priboi

 • Indicat copiiilor cu vârste peste 11 ani.
 • Necesită cunoștințe minime de C sau C++.
 • Vor fi predate noțiuni de programare de bază în limbajul C, cu scopul de a învăța noțiuni și algoritmi de bază sau de a aprofunda materia.
 • Se urmărește apropiere copilului de noțiunea de programare structurată cu scopul de a îi oferi un imbold pentru viitoare participări la concursuri de genul Olimpiada de Informatică.
 • NU este necesar să veniți cu propriul laptop.

Fizică clasa a șaptea

Instructor: Ioana Stoica

 • Indicat copiilor care sunt clasa a șasea sau a șaptea în anul școlar 2022-2023. Ne pregătim pentru anul școlar următor, 2023-2024.
 • Necesită cunoștințe medii de concurs la fizică.
 • În principiu, se adresează elevilor care au participat la cursurile de performanță Nerdvana sau care doresc să participe începând cu următorul an școlar.
 • Este o continuare a cursurilor de performanță desfășurate pe durata anului școlar 2022-2023.
 • La acest curs NU se face recuperare de materie; se predau noțiuni avansate de fizică, ce pot fi folosite ulterior în competiții, precum Olimpiada de Fizică.
 • Sunt necesare instrumente de scris (de ex.: caiet studențesc de matematică, calculator științific, instrumente de geometrie, hârtie milimetrică).

Robotică pregătire WRO (locurile s-au epuizat)

Instructor: Mihai Tuțu

 • Se adresează studenților Nerdvana care s-au calificat la etape internaționale în cadrul competitiției WRO și a celor care fac parte din lot și vor să aprofundeze pentru sezonul WRO 2024.
 • Vor fi sesiuni intensive de lucru pe kitul Lego Mindstorms EV3, Lego Mindstorms Robot Invertor, Lego Spike Prime, Arduino și Raspberry Pi (pentru proba Future Engineers).
 • Este necesar să veniți cu propriul laptop pentru parcurgerea acestui curs. 

Robotică începători (ultimul loc)

Instructor: Justin Onișoru

 • Indicat copiiilor cu vârste peste 11 ani.
 • Nu necesită cunoștințe de robotică sau programare.
 • Vor fi predate noțiuni de bază de robotică (line follower, recunoașterea obiectelor din mediul înconjurător, self-balancing bot, etc.), prin lecții interactive cu kit-ul Lego Mindstorms Robot Inventor sau Lego Spike.
 • Va fi folosită aplicația Mindstorms Robot Inventor sau Lego Spike App 3
 • Este necesar să veniți cu propriul laptop pentru parcurgerea acestui curs.

Înscriere Nerdvana Summer Camps 2023

Vreau să merg în tabăra Nerdvana!

În cadrul următorului formular vor fi afișate doar acele cursuri care mai au locuri disponibile. Dacă nu regăsiți un curs, înseamnă că locurile au fost epuizate.

Termenul limită de înscriere este vineri, 19 mai 2023, ora 23:59.

  Date de contact părinte

  Datele următoare vor facilita comunicarea cu părinții, cu privire la detalii organizatorice și financiare.

  Date de contact copil

  Datele următoare vor facilita comunicarea cu copilul, cu privire la detalii despre cursuri și regulamente.

  Condiții obligatorii

  Alegeți la care tabără participă copilul

  Puteți alege oricare dintre cele două tabere sau pe ambele. În cadrul fiecărei tabere, copilul va putea participa doar la unul dintre cursurile propuse.

  Alegeți cursul la care va participa copilul în perioada 2 - 8 iulie 2023

  Puteți alege doar unul dintre cursurile la propuse în această tabără.

  Alegeți cursul la care va participa copilul în perioada 9 - 15 iulie 2023

  Puteți alege doar unul dintre cursurile la propuse în această tabără.

  Alegeți cursurile la care va participa copilul în perioada 3 - 16 iulie 2022

  Puteți alege două dintre cursurile la propuse în tabere, unul în fiecare perioadă.

  Întrebări frecvente

  FAQ

  Vrem să răspundem cât mai repede la cât mai multe întrebări pe care le puteți avea. Aveți mai jos o listă de întrebări și răspunsuri pe care le-am primit în trecut de la părinți și copii.

  Despre organizare

  1Copilul meu nu poate participa la un cursul dorit pentru că nu ne sincronizăm cu programul. Putem parcurge acel curs în cealaltă ediție din tabără?

  NU. Programul a fost stabilit în primul rând în funcție de disponibilitatea profesorilor. De aceea, nu putem modifica în nici un fel programul, nu putem muta cursuri dintr-o ediție în alta și nici nu putem face mai multe cursuri de același fel.

  Vă sugerăm să încercați alt curs dintre cele oferite.

  2Putem opta pentru mai multe cursuri? Vrem să le încercăm pe toate!

  NU. Fiecare curs urmărește un obiectiv de învățare bine stabilit pentru fiecare participant. După o săptămână de lucru intensiv, scopul este să ajungem să parcurgem ceea ce ne-am propus.

  3Nu sunt de acord cu unele reguli din acel regulemant cadru. Putem să le modificăm sau să le ignorăm?

  Evident, NU. Regulile menționate în regulamentul taberei nu sunt negociabile și nu vor fi schimbate. Participantul trebuie să le respecte, iar părintele trebuie să le ia la cunoștință împreună cu copilul.

  Dacă nu sunteți de acord cu acest regulament atunci nu puteți participa la taberele Nerdvana.

  4Mi-am înscris copilul prin formular și am primit confirmarea de înscriere. Ce fac mai departe?

  Toți cei înscriși vor fi contactați telefonic pentru confirmare. Acest lucru se va întâmpla în maxim o săptămână de la înscriere. Dorim să evităm situațiile neplăcute în care un copil s-a înscris fără voia părinților.

  Apoi, în funcție de metoda de plată aleasă, veți primi pe email detaliile de plată.

  5Copiii pot alege cu cine stau în camere?

  NU. Copiii vor fi așezați în camere de către organizatori în scopul de a ne asigura de siguranța copiiilor și de compatibilitatea socială a acestora. Ne permitem acest lucru pentru că cei mai mulți copii sunt cursanți ai noștri și profesorii îi cunosc pe aceștia suficient încât să facă recomandări.

  6Copiii se pot plimba în timpul de recreere?

  În timpul de recreere, copiii se pot plimba doar în interiorul complexului.

  Participanții la tabără nu au voie să iasă din complex. O astfel de abatere NU este permisă și se soldează cu încheierea participării în tabără.

  7Am înțeles de la copilul meu că în tabără se face sport. Este adevărat?

  DA și NU. Nu mergem în tabără să facem neapărat sport, ci să învățăm și să ne distrăm cu ceilați. Sport se poate face dacă copiii doresc să joace fotbal sau volei sau să folosească piscina, toate în perioadele de recreere.

  O altă situație în care apare noțiunea de sport este aceea în care copilul nu respectă instrucțiunile date de profesor la curs sau încalcă regulamentul intern (prezentat aici). Atunci, copilul poate face sport, adică genoflexiuni, flotări sau ture (în mers sau alergare).

  Vă rugăm să înțelegeți că noi ne dorim să avem parte de activități frumoase și să evităm toate incidentele posibile. Aceasta este singura metodă prin care putem să ne asigurăm că există un cadru de înțelegere cu toți participanții la tabără.Dacă nu sunteți de acord cu aceste practici, înțelegem, dar nu vă putem primi copilul în tabără.

  8Copiii trebuie să vină cu ceva de acasă, de genul laptop sau caiete?

  În funcție de cursul ales, aveți recomandări dacă trebuie să vină cu laptop personal să îi oferim noi sau dacă trebuie să vină cu instrumente de scris.

  9Copilul meu are anumite alergii la mâncare. Ce putem face?

  În momentul apelului telefonic de după înscriere, vă rog să menționați acest lucru pentru a vedea ce putem face. În principiu, astfel de probleme se rezolvă cu restaurantul din complex.

  10Copilul meu urmează un tratament medical. Trebuie să menționez acest lucru?

  DA. Organizatorii și profesorii trebuie să știe starea medicală a copiiilor atunci când ajung în tabără. Nu ascundeți astfel de detalii care pot fi extrem de importante.

  Dacă lăsați medicamente la îndemâna copiiilor, vă rugăm să îi instruiți să vorbească mai întâi cu unul dintre profesori înainte să le folosească. Dacă este nevoie, vom suna părinții să ne consultăm cu privire la administrarea oricărei pastile.

  Despre costuri

  1Cum putem obține reducerea de 400 lei pentru ambele tabere?

  Nu trebuie să faceți nimic altceva decât să selectați opțiunea "Ambele tabere", în momentul înscrierii.

  2Am doi copii pe care vreau să îi trimit în tabără. Pot obține reducerea de 400 lei, pentru două ediții de tabără?

  DA. Oferim reducerea de 400 lei pentru oricine achiziționează 2 ediții ale taberei de vară sau pentru oricine achiziționează aceeași ediție de tabără de două ori, indiferent de cursul selectat.

  Tot ce trebuie să faceți este să înscrieți fiecare copil individual prin formular dar să fie același părinte trecut la datele de contact.

  3Cum pot să plătesc tabăra?

  La momentul înscrierii online, ați optat pentru o variantă de plată. După apelul telefonic cu unul dintre colegii noștri, veți primi detaliile de plată.

  Avansul (50% din costul total) trebuie achitat până la 19 mai 2023, iar restul de plată până la 16 iunie 2023.

  4Nu știu dacă pot achita integral sau în cele 2 rate costul taberei. Există și altă variantă de plată?

  Dacă sunt astfel de situații, vă rugăm să ne contactați pe email sau la telefon pentru a putea găsi o soluție.

  5Am achitat tabăra, însă m-am răzgândit. Pot recupera banii?

  În principiu, DA. Dacă cereți restituirea până la 31 mai 2023, veți primi înapoi banii integral. Ulterior, veți putea primi doar 50% din suma achitată. Motivul este că avansul va fi folosit pentru a achita cazarea iar acest lucru se va întâmpla pe 1 iunie 2023.

  6Mai sunt alte costuri ascunse?

  NU. Acestea sunt toate costurile.

  Desigur, dacă un copil dorește să cumpere ceva de la restaurant în afara celor incluse, acest lucru se realizează contracost.

  Participanții la tabără nu au voie să iasă din complex, iar în complex nu există un magazin. Dacă au nevoie de ceva specific, ar fi bine să își aducă de acasă sau să vorbească cu unul dintre profesori pentru a îi ajuta să cumpere de la un magazin din apropiere (la distanță de mers cu mașina).