Robotică Nerdvana

Testare lot robotică Nerdvana
pentru sezonul WRO 2024


Aceasta este a doua testare pe care o susținem pentru a pregăti mai bine sezonul competițional World Robot Olympiad 2024. Scopul acesteia este să oferim șanse celor care nu au ajuns la testarea din decembrie și care dorescă să facă parte din lotul de robotică Nerdvana. Vom selecta studenții care își doresc cu adevărat să performeze în cadrul unei competiții naționale și internaționale de robotică.

Căutăm tineri cu vârste între 8 și 19 ani care știu să programeze, au un nivel decent de algoritmică pentru robotică și au un caracter potrivit (serioși, competitivi, dornici să învețe, deschiși la nou și capabili să lucreze în echipe). Categoriile de vârstă pentru sezonul competițional sunt următoarele:

 1. Elementary: copii cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani.
 2. Junior High: copii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani.
 3. Senior High: copii cu vârste cuprinse între 14 și 19 ani.

Dacă nu vă încadrați în nici o categorie dintre cele anterioare, nu sunteți eligibili pentru testare.

Oricine poate să se înscrie la această testare, atât studenții Nerdvana de la robotică cât și cei care nu au parcurs cursurile noastre, dar care vor să își încerce șansa. Testarea va avea loc sâmbătă, pe 17 februarie 2024, în intervalul 10:00 - 12:00 și este GRATUITĂ

Testarea se va ține onsite (adică cu participare fizică), în cadrul sediului Nerdvana Robotics Center (adresa exactă o regăsiți aici). Termenul limită pentru înscriere la testare este 2 februarie 2024.

În urma testării, cei calificați în lot vor primi mai multe informații legat de ceea ce va urma în sezonul 2024. De asemenea, vor primi un angajament pe care vor trebui să îl semneze atât ei cât și părinții, astfel încât să ne aliniem cu toții la obiectivele stabilite de comun acord. Angajamentul poate fi citit aici.

Pentru că fiecare student se află la un nivel diferit de pregătire, testarea va fi personalizată pentru fiecare în funcție de ceea ce completează în formularul de înscriere. Totuși, sunt niște condiții minime obligatorii pe care trebuie să le îndepliniți:

 • trebuie să aveți cunoștințe de utilizare al kitului de robotică LEGO Mindstorms EV3, LEGO Robot Inventor sau LEGO Spike Prime.
 • trebuie să știți să programați la un nivel minimal într-unul din limbajele de programare corespunzătoare kitului LEGO (EV3-G, EV3 Scratch, Clev3r, EV3 Basic sau altele). Câteva cunoștințe minime necesare sunt:
  • să poți adapta codul tău la robotul pe care îl vei primi în cadrul testării;
  • să poți face robotul să se miște autonom, în baza unui traseu predeterminat;
  • să poți scrie și/sau folosi un algoritm de line follower (urmărire de linie);
 • trebuie să fii disciplinat și să te comporți fair-play pe toată durata testării. 

Modul de defășurare al testării


Alte informații legate de această testare

Perioada de înscriere este deschisă!

Termenul limită este 2 februarie 2024.