Cursuri de performanță (IQ Academy)

Pregătire pentru olimpiada de informatică la clasa a zecea


Pentru anul școlar 2021 - 2022 oferim "Cursul de algoritmi și programare", adresat elevilor de clasa a zecea ce doresc să se pregătească pentru olimpiada de informatică. Se pot înscrie elevi ce termină clasa a noua sau clasa a opta (la final de an 2020-2021).

Cursul se va ține onsite (adică cu participare fizică), în cadrul sediului Nerdvana (adresa exactă o regăsiți aici). Pentru doritorii care nu pot participa fizic, cursurile sunt transmise prin sistem live de teleconferință. Astfel, asigurăm interacțiunea cu aceia care vor învăța la distanță.

Instructoriul cursului va fi Teodor Plop.

Cercul este o continuare a cursurilor de anul școlar trecut. Așadar, nu va exista o perioadă de pre-curs, însă va exista un test de admitere, din materia deja parcursă. Această materie se regăsește în programa olimpiadei de informatică, clasa a zecea. În urma testului, maxim 25 elevi vor fi admiși.

Testul se va susține duminică, pe 12 septembrie 2021, în două grupe, 15:00 - 17:00 și 17.30 - 19.30.

Cursul efectiv va începe pe 26 septembrie 2021 și se va desfășura în ziua de duminică a fiecărei săptămâni, în intervalul 12:00 – 17:30. În funcție de evoluția situației curente, programul poate suferi modificări.

Întrucât cursul este susținut de Fundația Frâncu pentru Progres și Educație, elevii admiși la acesta vor benefica de bursă partțială. Astfel, costul fiecărei ședințe este de 100 de lei.

Modul de defășurare al cursurilor
pe durata anului școlar 2021 - 2022

icon-matematica3-75×75
1

Perioada de înscriere

Doritorii completează formularul de înscriere. Aceștia vor fi contactați la finalul perioadei, cu instrucțiuni referitoare la test. Termenul limită este 30 august 2021.
Pregătire olimpiada de informatică clasa a zecea
2

Test de admitere

Testul de admitere va admite soluții în C și C++ și va cuprinde materia din programa olimpiadei la informatică de clasa a noua. Testul se va susține duminică, pe 12 septembrie.
Pregătire olimpiada de informatică clasa a zecea
3

Curs pe durata anului școlar

Se va desfășura în ziua de duminică a fiecărei săptămâni, în intervalul 12:00 - 17:30. Cursul va începe pe 19 septembrie 2021.
Pregătire olimpiada de informatică clasa a zecea
4

Proiect final

Cursul de programare și algoritmi se va incheia cu un proiect final, în care elevii vor scrie un program complex pe parcursul a câteva săptamâni.

Alte informații legate de cursuri

Instructorii cercului IQ Academy
la clasa a zecea, anul școlar 2021 - 2022

Teodor Plop

Teodor Plop este profesor de informatică în cadrul Nerdvana, dar cu o vastă experiență de concurs. Fost olimpic național și internațional, Teo s-a îndreptat în industria software către programarea jocurilor și lucrează în domeniu de mai bine de 3 ani.

Citiți mai multe despre Teodor Plop.


Periaoda de înscriere
s-a finalizat!

Termenul limită a fost 30 august 2021.