Cursuri de performanță (IQ Academy)

Pregătire pentru olimpiada de informatică la clasa a șaptea


Pentru anul școlar 2021 - 2022 oferim "Cursul de algoritmi și programare", adresat elevilor de clasa a șaptea ce doresc să se pregătească pentru olimpiada de informatică. Se pot înscrie elevi ce termină clasa a șasea sau clasa a cincea (la final de an 2020-2021).

Cursul se va ține onsite (adică cu participare fizică), în cadrul sediului Nerdvana (adresa exactă o regăsiți aici). Pentru doritorii care nu pot participa fizic, cursurile sunt transmise prin sistem live de teleconferință. Astfel, asigurăm interacțiunea cu aceia care vor învăța la distanță.

Instructoriul cursului va fi Mihai Tuțu.

Cercul este o continuare a cursurilor de anul școlar trecut. Așadar, nu va exista o perioadă de pre-curs, însă va exista un test de admitere, din materia deja parcursă. Această materie se regăsește în programa olimpiadei de informatică, clasa a șasea. Întrucât cursurile aboredează doar limbajul C (și nu C++), testul admite doar soluții în C. În urma testului, maxim 15 elevi vor fi admiși.

Testul se va susține duminică, pe 5 septembrie 2021, în intervalul 15:00 - 17:00.

Cursul efectiv va începe pe 9 septembrie 2021 și se va desfășura în ziua de joi a fiecărei săptămâni, într-o singură grupă, în intervalul 17:30 – 20:00. În funcție de evoluția situației curente, programul poate suferi modificări.

Întrucât cursul este susținut de Fundația Frâncu pentru Progres și Educație, elevii admiși la acesta vor benefica de bursă partțială. Astfel, costul fiecărei ședințe este de 50 de lei.

Modul de defășurare al cursurilor
pe durata anului școlar 2021 - 2022

icon-matematica3-75×75
1

Perioada de înscriere

Doritorii completează formularul de înscriere. Aceștia vor fi contactați la finalul perioadei, cu instrucțiuni referitoare la test. Termenul limită este 30 august 2021.
Pregătire olimpiada de informatică clasa a șaptea
2

Test de admitere

Testul de admitere va admite soluții doar în C și va cuprinde materia din programa olimpiadei la informatică de clasa a șasea. Testul se va susține duminică, pe 5 septembrie.
Pregătire olimpiada de informatică clasa a șaptea
3

Curs pe durata anului școlar

Se va desfășura în ziua de joi a fiecărei săptămâni, într-o singură grupă. Cursul va începe pe 9 septembrie 2021.
Pregătire olimpiada de informatică clasa a șaptea
4

Proiect final

Cursul de programare și algoritmi se va incheia cu un proiect final, în care elevii vor scrie un program complex pe parcursul a câteva săptamâni.

Alte informații legate de cursuri

Instructorii cercului IQ Academy
la clasa a șaptea, anul școlar 2021 - 2022

Mihai Tuțu

Mihai Tuțu este profesor de informatică în cadrul Nerdvana, întorcându-se în sectorul educațional după ce a petrecut mai mulți ani în industrie ca programator. Din 2018 pregătește copii pentru olimpiada de informatică, având rezultate notabile anual.

Citiți mai multe despre Mihai Tuțu.


Periaoda de înscriere
s-a terminat!

Înscrie-te acum!
Termenul limită a fost 30 august 2021.