Performanțe Nerdvana la olimpiada de informatică

Rezultatele obținute de studenții
Nerdvana în anul școlar 2020 - 2021.



Toate statisiticile Nerdvana legate de rezultatele obținute la Olimpiada de Informatică la gimnaziu (OSEPI) se regăsesc aici: rezultatele obținute la etapa județeană 2020 - 2021 și rezultatele obținute la etapa națională 2020 - 2021.


Disponibile pe categorii de vârstă, cuprinse între 8 – 18 ani.

Cursuri de performanță pentru olimpiada de informatică
(IQ Academy).


Cursurile de performanță pentru pregătirea olimpiadei de informatică este o inițiativă susținută de Fundația Frâncu pentru Progres și Educație cu scopul de a educa tinerii în știința calculatoarelor. Ele se desfășoară în cadrul sediului Nerdvana. Sunt prevăzute cu un sistem hibrid de teleconferințe care filmează sala și ecranul profesorului și prin care pot adresa întrebări instructorului în timp real. Astfel, elevii care nu pot veni fizic (din motive medicale sau că nu sunt în București) pot participa și interacționa în cardul cercului.

Lecțiile acestui curs acoperă programa de olimpiadă la informatică, dar nu se opresc aici, scopul final fiind de a forma minți algoritmice și a crea informaticieni cu cunoștințe de bază complete. În acest sens evităm “dopajul” (predarea în avans a unor cunoștințe, fără a preda prerechizitele necesare, în scopul obținerii unor rezultate mai bune la olimpiadă).

Lecțiile sunt împărțite astfel încât să acopere anul școlar în ritmul de o lecție pe săptămână, circa 40-44 de lecții. Fiecare lecție durează două ore. Unele lecții sunt concursuri cu participare de acasă, ele dublând lecția din acea săptămână.

Întrucât ne dorim să ajungem la cât mai mulți copii, fără să punem în dificultate financiară pe părinți, împreună cu Fundația Frâncu pentru Progres și Educație, aplicăm un sistem de bursă parțială pentru toți copiii admiși la cursurile IQ Academy.

Astfel, costul este de 50 lei / ședință pentru cursurile adresate elevilor de gimnaziu și 100 lei / ședință pentru cursurile adresate elevilor de liceu.

Clasa a cincea (5)

Adresat elevilor ce termină clasa a patra sau clasa a treia (la final de an 2020-2021).

Grupe noi. Nu sunt necesare cunoștințe de programare.

Profesori: Cristian Frâncu și Mihai Tuțu.


Clasa a șasea (6)

Adresat elevilor ce termină clasa a cincea sau clasa a patra (la final de an 2020-2021).

Grupă în derulare. Sunt necesare cunoștințe de programare în limbajul C.

Profesori: Mihai Tuțu.



Clasa a șaptea (7)

Adresat elevilor ce termină clasa a șasea sau clasa a cincea (la final de an 2020-2021).

Grupă în derulare. Sunt necesare cunoștințe de programare în limbajul C.

Profesori: Mihai Tuțu.


Clasa a zecea (10)

Adresat elevilor ce termină clasa a noua sau clasa a opta (la final de an 2020-2021).

Grupă în derulare. Sunt necesare cunoștințe de programare în limbajul C și C++.

Profesori: Teodor Plop.